Apakah kaitan Telomeres dan Kanser?

1/05/2017


Telomeres. Pernah dengar?

Ia ada kaitan dengan Masalah Kanser dan penuaan. Cuba baca dan fahamkan.

Kalau tengok pada hujung tali kasut kita tu, ada plastik kan? Dan fungsi plastik tu ialah utk melindungi tali kasut dari terus terpecah-pecah dan rosak berbulu-bulu. Betul tak?

Jadi, sama lah jugak dengan Telomeres. Ia berfungsi seperti plastik di hujung kasut tu. yang mana ia melindungi setiap penghujung kromosom sel kita daripada melekat di antara satu sama lain.

Di dalam pusat atau nucleus sel, gen atau DNA kita terletak di dalam molekul berpintal disebut sebagai kromosom. 

Pada hujung kromosom DNA ini dipanggil telomeres, sesuatu yang melindungi data genetik kita, ia membolehkan sel-sel untuk membahagi, dan menyimpan rahsia bagaimana kita semakin tua dan mendapat kanser. 

Dalam ringkasnya, kromosom kita dilindungi oleh telomeres. (Macam plastic hujung tali kasut tu, melindungi tali kasut dari rosak)

Telomeres akan memendek sejajar dengan usia kita. Daya rintangan terhadap penyakit akan semakin rendah. 

Jadi golongan yang mempunyai telomeres yang semakin memendek inilah penyebab kepada berlakunya kanser, penyakit dan kematian.

Disebabkan DNA rosak adalah merbahaya, sel mempunyai keupayaan untuk mengesan dan membaiki kerosakan kromosom. 

Tanpa telomeres, hujung kromosom akan kelihatan seperti DNA yang rosak, dan sel akan cuba untuk membaiki sesuatu yang tidak rosak. 

Ini akan membuat mereka berhenti membahagi dan akhirnya mati.

Adakah sesuatu yang boleh melindungi telomere??

Tentu lah Ada.

Vivix adalah patented formula yang dihasilkan gabungan polypenols dan reseveratrol...

Membantu untuk :

1) Melindungi pemendekkan telomere dan sekaligus melindungi kromosom kita.
2) Membantu melambatkan proses penuaan secara semulajadi.
3) Melindungi sel dan membaiki DNA dengan 'lawan' radikal bebas.

Sebab tu mengikut kajian Landmark study, siapa yang ambil supplemen Shaklee nampak jauh lebih muda dan sihat berbanding org yg tak makan apa2 vitamin mahupun vitamin lain... 

Sempena Vivix Promotion bulan ni, 
Beli 2, dapat 5% diskaun 
Beli 6 dapat 1botol lagi

Maka, jom la kita berjimat dan rebut peluang untuk memiliki Vivix Antioksidan terhebat ini😉

Berapakah Harga Sebotol Vivix?
1 botol vivix mengandungi 150ml,
Tempoh penggunaan cukup sebulan,
Cuma, rm475

Dengan pembelian sebotol vivix, automatik
- free postage
- mendapat keahlian Shaklee. 
- jimat 25% untuk semua produk shaklee 


Bagaimana dengan Harga Vivix Promotion:

Vivix Twin Pack, rm6xx 
Dengan pembelian Vivix Twin Pack ini, automatic anda dapat:
- free Postage 
- free membership bernilai rm68.90
- jimat 25% untuk semua produk shaklee 
- layak dapat Cash Bonus Next Month, rm36

ATAU

Vivix 6+1 botol, rm24xx
Dengan pembelian Vivix 6+1 ini, automatic anda dapat:
- free Postage 
- free membership bernilai rm68.90
- jimat 25% untuk semua produk shaklee 
- layak dapat Cash Bonus Next Month, rm200++

Dapatkan Vivix dan ikhtiar sembuh, Hubungi 

Siti 019-552 2329

Bagi anda yang berada di sekitar Seri Kembangan, Pasar Borong Selangor, Equine Park dan The Mines boleh la terus hubungi saya untuk saya hantar kan ke rumah anda.




You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome