Mission dan Vision 2018


Bismillahhirahmanirrahim

Ini adalah catatan untukku. Ini juga adalah merupakan Vision Dan Mission apa yang mahu di capai pada tahun baru ini Tahun 2018. Insyallah

Alhamdulillah, salah satu impian pada Tahun lepas telah tercapai iaitu saya mahu "memecat Bos saya". Saya pecat bos saya sebab saya mahu menjadi "Bos" pada diri Sendiri. Saya mahu ada Timeline sendiri dan Capai kebebasan masa terutamanya masa untuk diri sendiri dan masa bersama keluarga tersayang. Alhamdulillah tercapai dan kini aku harus lebih teliti dalam merencana perkara yang perlu di lakukan untuk mencapai impian2018.

Berikut adalah senarai apa yang nak di capai pada Tahun 2018:
Vision & Mission 2018

Diri sendiri:
Naik rank di dalam Bissness. Jan 2018
Capai income sendiri 4angka setiap bulan
Buat soho sendiri, may2018, rm5000
Buat rak buku atas tangga, june 2018 rm1000
Buat wardrobe built in, dalam master bedroom, rm5000
Beli set cadar/ langsir/ baju, setiap bulan, rm300
Beli mesin jahit Brother, March 2018, rm2000
Beli kereta Axia, Dec 2018, rm24.900
Bayar Hutang, rm1000 tiap bulan
Vitamin wajib setiap bulan: esp, vitaC, vivix, Alfalfa

Suami:
Bagi hadiah birthday, April 2018, rm1000
Vitamin wajib setiap bulan: vitaC, vivix, Alfalfa

Zuyyin & Zahra
Buat set bilik tidur, October 2018, rm5000
Hadiah Birthday Zuyyin, rm500
Hadiah birthday Zahra, rm500
Vitamin wajib setiap bulan omega

Emak dan ayah
Sponsor barangan umrah, feb 2018
Sponsor vitamin umrah: Nutriferon, oste, herbal blend, performance drink
Hadiah birthday Emak, rm1000
Hadiah birthday ayah, rm1000
Vitamin wajib setiap bulan: oste, Alfalfa, Omega, vivix

Percutian:
Langkawi, September 2018
- nak bawak Suami, Zuyyin, Zahra, Ayah, Mak

Kundasang, November 2018
-nak bawak Suami, Zuyyin, Zahra, Ayah, Mak

Korea, dec 2018
- nak bawak, John, Zuyyin, Zahra

Insyallah, Ya Allah sesungguh aku tak daya untuk melakukan segalanya dan mendapatkan apa pun tanpa pertolongan mu. Maka bantu lah aku, pimpinlah aku Ya Allah. Sesungguh nya aku cukup hanya dengan pertolongan mu Ya Allah. Tiada yang lebih berkuasa melain kan engkau Ya Allah. Aaamin.