Apakah penyakit Gout dan Rawatan yang Doktor berikan


Gout disebabkan oleh asid urik yang berlebihan di dalam darah kerana pengambilan yang banyak atau kegagalan buah pinggang untuk menyingkirkannya. Mendapan kristal asid urik yang berlebihan berkumpul di persekitaran sendi menyebabkan pembengkakan, keradangan dan kesakitan.Dalam keadaan normal, asid urik dalam darah ini akan dikeluarkan daripada tubuh sebahagian yang
besarnya melalui air kencing dan bakinya melalui ketulan najis.Masalah hanya akan timbul apabila asid urik dalam darah ini tidak dapat dikeluarkan dari tubuh. Apabila ini berlaku maka paras asid urik akan meningkat dan seterusnya mengakibatkan gout.Peringkat-peringkat Perkembangan Gout Yang Sungguh Menyedihkan...

Peringkat 1: Darah Yang Pekat, Gelap dan Mengalir Dengan perlahan

Peringkat 2: Kerap Rasa Letih dan Lesu. Kualiti Tidur Yang Tidak Bagus.

Peringkat 3: Lemah Tenaga Batin atau Mati Pucuk. Persembahan Tidak Tahan Lama

Peringkat 4: Serangan Gout pada Ibu Jari Kaki atau Buku Lali

Peringkat 5: Serangan Gout Mula Merebak ke Lutut dan Tangan

Peringkat 6: Jari-jari Mula Mengeras dan Bengkok

Peringkat 7: Tofi Mula Menonjol Di Permukaan Kulit atau Bintik-bintik Kutikel Halus Muncul Di
                     Sekeliling Cuping Telinga

Peringkat 8: Masalah Buah Pinggang, Pertumbuhan Batu Karang, Tekanan Darah Tinggi dan lain-
                    lain Penyakit Sekunder.

Peringkat 9: Peringkat Terakhir? tiada pilihan lain lalu terpaksa mengambil ubat yang Mungkin
                    Berbahaya kepada badan anda dan diseksa oleh kesan sampingan ubat-ubat ini buat
                    seumur hidup.
TINDAKAN DOKTOR:Doktor akan memberikan ubat untuk menghilangkan kesan sakit (pain killer), mengurangkan pembengkakan dan mengurangkan paras asid urik dalam darah.


Bagi mengurangkan paras asid urik, selalunya doktor memberikan ubat Allopurinol (Lopurin, Zurinol, Zyloprim). Ubat ini berfungsi untuk mengurangkan kandungan asid urik dalam darah melalui kaedah “memperlahankan pengeluaran asid urik.


Kemungkinan kesan sampingan ubat ini ialah gatal kulit, perut meragam dan kadang-kadang boleh juga menyebabkan kesan alergi pening dan sakit otot. Sebenarnya ubat allopurinol tidak menyembuhkan gout, ia hanya sekadar memperlahankan pengeluaran asid urik dari tubuh.
Tetapi... Adakah itu merupakan satu-satunya pilihan yang anda boleh buat?Berikut Adalah Cara 100% Semula Jadi untuk Neutralkan Asid Urik (Yang Menyebabkan Sakit Gout) TANPA Sebarang Ubat Kimia Atau Pembedahan Yang Bahaya!"Di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan, pesakit boleh cuba amalkan Set Gout Shaklee yang mengandungi Alfalfa, Performance Drink dan Omega Guard.

 


Manfaat Set Gout Shaklee adalah:Alfalfa - detoks semulajadi bertugas menyingkirkan toksik dari badan. Pengamal Alfalfa perlu mengambil air yang banyak (sebaik-baiknya 3-4Liter sehari) untuk membantu melancarkan proses detoks.
 
Performance Drink - memelihara atau seimbangkan kandungan air dalam badan supaya badan tidak mengalami dehidrasi. Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang mencukupi dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik. Performance Drink berfungsi mengantikan air yang hilang dan memelihara tahap air dalam badan pesakit.  Omega Guard – mengelakkan keradangan sendi dan mengurangkan kesakitan.


Untuk keterangan lanjut dan harga yang berpatutan boleh hubungi saya atau pesanan ringkas


019-5522329/ Siti (Shaklee Independent Distributer)