Kulit cantik macam Artis Korea, Tips Terhebat

image
Suka tengok cerita korea? Mesti suka tengok kulit artis korea yang halus, gebu, cerah dan caantikk sangat kan? Nak kulit jadi cantik macam artis Korea? Mesti ramai nak kan..
Hehee Yelah, putih, gebu, flawless dan berseri-seri. Lagi-lagi bila tengok drama Korea, rasa terbayang-bayang diri sendiri dalam drama kan?
Bukan mudah nak kulit putih cantik macam Korea. Cuaca kita panas, cuaca mereka sejuk. Kita makan berminyak-minyak, mereka makan yang kukus-kukus rebus je.
Tapi ianya bukanlah mustahil. Masih ada
harapan dan caranya. Cuma janganlah guna cara yang salah. Cara 'instant', sapu-sapu 2 ke 3 hari muka dah glowing sungguh. Kalau letak tangan sebelah dengan muka, macam warna tahi cicak.
Perubahan ketara, tapi ada kesan buruknya. Produk pemutih yang segera biasanya ada merkuri. Merkuri ini bahaya. Boleh menyebabkan lapisan awal kulit rosak. Dan meninggalkan kesan biji-biji merah dan kemudiannya bertukar menjadi hitam.
Impian nak berkulitkan seputih orang Korea akan hancur, kerana keputusan dan tindakan yang kurang bijak.
Berikut adalah cara-cara untuk mendapatkan kulit cantik macam orang Korea tanpa guna krim pemutih bermerkuri:
1-Rawat Kulit Pagi Dan Malam
image
Paling basic cucilah muka dengan pencuci muka yang sesuai. Jika memakai make up, tanggalkan make up menggunakan make up remover atau baby oil. Pastikan benar benar bersih dan tiada yang tertinggal.
Semasa mencuci muka, urutkan muka dengan perlahan-lahan. Bagi melancarkan
perjalanan darah pada bahagian muka.
2-Pemakanan Yang Sihat
image
Makanan yang mengandungi lemak dan garam yang tinggi boleh memberikan kesan tidak baik pada kulit muka. Jadi cuba sebaik mungkin untuk kurangkan pengambilannya. Boleh gantikan dengan makanan yang lebih sihat.
Seperti masakan cara kukus, rebus atau panggang. Dan paling penting, pastikan seimbang.
Serat adalah satu unsur yang penting. Ia membawa keluar toksik dari dalam badan. Toksik yang berlebihan boleh beri akibat pada kulit, terutama kulit muka. Serat boleh didapati dari sayuran dan buah buah. Atau boleh mengambil pelengkap makanan tambahan seperti Alfalfa Complex Shaklee.
3-Tidur Dengan Baik
image
Enjoy masa tidurmu. Tidurlah sekurang kurangnya 6 jam sehari. Dapatkan tidur yang berkualiti. Iaitu jauh dari sebarang gangguan. Simpan telefon. Tutuplah televisyen. Elakkan fikir masalah sebelum tidur. Makin banyak masalah, makin banyak kerutan yang terhasil. Akhirnya, kulit muka akan kedut seribu. Dan, tutupkan lampu ketika tidur. Ia akan menghasilkan hormon baik untuk beri pertahanan pada tubuh badan. Sekaligus menjaga sel-sel badan dari rosak.
4-Pengambilan Vitamin dan Mineral
image
Sumber terbaik adalah dari buah-buahan dan sayuran. Tapi malangnya, di zaman ini, agak sukar mendapat sayur dan buah yang segar. Jadi untuk melengkapkan khasiat ini, ambil makanan tambahan. Seperti Sustained Vita C Shaklee, satu tablet bersamaan dengan 7.5 buah oren. Vitamin C umum ketahui sangat baik untuk kulit. Menjadikan kulit kurang cela, tona sekata dan bersih atau Vitamin E Complex, tinggi dengan kandungan anti oksidan. Memulihkan kesan atau parut hitam akibat jerawat. Energizing Soy Protein (ESP) juga amat baik untuk kulit. Ia membantu meransangkan pertumbuhan sel-sel baru pada kulit. Jadi sel-sel rosak dan mati akan digantikan segera.
Kesannya kulit tidak kering, nampak lembap dan gebu. Kulit yang cantik dari dalam adalah semulajadi. Dari kulit yang dipakaikan bedak dan make up. Usah
berselindung di balik make up. Hadapilah masalah kulit. Dan cubalah untuk membaiki kulit yang rosak. Impian dapat kulit cantik macam orang Korea, masih boleh dijadikan kenyataan.
Beli sekarang untuk kulit cantik macam Korea!
Kulit Cantik Semulajadi Tanpa Makeup
Untuk mendapatkan khidmat nasihat dan jadual makan vitamin Shaklee terus hubungi saya call/ wassap/ sms puan Siti 019-5522329