Diary Seorang Pengedar Sah Shaklee

Ya Asalamualaikum dan Salam sayang buat semua yang sudi membaca blog saya.
Ya kita teruskan cabaran berblog hari ini dengan tajuk Entry yang menarik jugak iaitu Diary Seorang Pengedar Shaklee hehehe
Sejak Shaklee ni dah semakin popular dan di kenali ramai yang mahu menjadi ahli Shaklee. Syabas di ucapkan dan jika mahu berbisness maka perlu kuat semangat dan jangan ‘hot hot chicken shit” hohoho
Terus terang di sini menjadi wanita yang berkerjaya, mempunyai sang suami tercinta dan seorang Puteri comel ditambah lagi dengan membuat Bisness sambilan fuuhh..mmg xmenang tangan dan perlukan ketahanan mental dan fizikal yang kuat.
Sebab??
Haa.. sebabnya camni,
Pagi:
siap siap pergi kerja, buat sarapan ala kadar yang penting sihat, biasanya Cinch Shake mix untuk saya dan sang suami, susu+meal shake untuk Puteri comel..hihiii senang kn mudah dan berkhasiat!! (of course malam nye kne prepare barang barang anak ke taska dan gosok gosok baju sang suami dan baju saya, supaya tak la kelam kabut esok pagi, capai jew kiri kanan haa dh siap) hehehe
8 jam di tempat kerja:
Sekarang dh tukar kerja tempat baru, kerja 8 jam jew...hihii jadi de masa terluang ni saya akan buat soft sale. Senang je borak borak masa rehat tu kita cerita cerita tentang kebaikan dan kelebihan Shaklee. Sambil berkongsi cerita tentang kesihatan kecantikan atau kongsi tips kurus, tips banyakkan susu, tips kulit gebu, period tak teratur, tips kesuburan, letih dan tak bermaya....ohh..banyak kn...Cerita je..tak semestinya paksa orang tu kena beli, sebab Shaklee memang di kenali ramai tentang keberkesanannya dan harga yang berpatutan, so jangan risau. sambil tu jugak search sikit sikit info dan buat dalam note supaya malam nanti boleh terus buat blog takde la baru nak menggaru garu screen nak berblog. Masa ni jugak masa untuk mengupdate Facebook dan share apa yang patut.. Ops! Bukanla asyik dengan cerita Shaklee jew kn..de la hal hal lain...hihii
Balik kerja:
Haa..ini yang di nantikan iaitu time balik!! Yeaaa..g singgah jap memana..dulu masa kt ipoh, suka sangat menyinggah ke Tesco Xtra, sampai En.Suami ble tpn je haa kt parking tesco, kat dalam tesco, kat food court Tesco, kat MR DIY Tesco..hihiiii sekarang kt Giant pulok...hihiii lepas singgah singgah ni, amik Puteri comel kat taska dan balik. Yeeaaa! Haa kalau sempat dan cuaca mengizinkan, boleh la pergi ke taman kat umah tu, main lari lari jap...hohooo
Malam:
Siap siap tolong mak mertua masak, kemas kemas sikit makan dan rehat rehat bersama keluarga sambil tengok tv dan layan si kecik ni. Haa time ni la nk ber wasap, sms, email dan reply soalan2...curi curi chupke chupke jew...bkn sepenuhnya..nama pn bissnes sambilan...tak gitu hihii
Tido time:
Biasanya pukul 10 ni dah kne siap2 tido kan si kecik dan boleh la mama ni study ckit dan berblog sambil siapkan barang barang, baju, susu, untuk esok pagi nya pulak....
Hehehe ini la sedikit sebanyak rutin harian seorang pengedar Shaklee sambilan dan seorang wanita yang berkerjaya dan mempunyai seorang Puteri dan Sang Arjuna tercinta. Sebenanrnye de banyak lagi, tak tertulis pulak kat sini...ohohoo
Ehh kat atas ni tak de erk pasal mengepos barang dan mengorder barang atau pegi ke kedai Shaklee?? Hihiiii senang jew..saya order online jew...kadang kadang baru jumpa customer terdekat area terdekat macam Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Bangi, Bukit Jalil, Seri Kembangan, Puchong, Kinrara dan seangkatan dengannya untuk share tips2 dan bagi barang order...
haaa simple jew...kita yang menguruskan masa sendiri :D
Jom tunggu ape lagi..nak daftar senang jew
nih wassap, sms, call Pn.Siti 0195522329
Facebook fan page: cantik sini cantik sana
Facebook: siti zubaidah basrah
Email: sitizubaidah_basrah@yahoo.com
Blog: cantiksinicantiksabs.blogspot.co.