,

Tips Memperbanyakkan Susu Ibu dan Set Menyusu Shaklee

5/18/2014

Assalammualaikum kepada semua pembaca budiman. Terima kasih kerana sudi menjengah lagi ke entri blog saya, Set Menyusu Shaklee Memperbanyakkan Lagi Susu Ibu.
Haaa bila bercerita tentang topic Memperbanyakkan Lagi Susu Ibu, mesti pernah dengar camni...
“Baby saya selalu nangis sebab lapar, susu saya kurang...jadi saya nak beli set menyusu Shaklee”
Dan ada juga yang kata camni,
“saya dah pam dah...pam macam mana pn susu tak keluar jugak...Set Menyusu Shaklee boleh bagi banyakkan susu ibu kan??”
Hmmm...apa pun kes nya dan sebabnya, semuanya berbalik semula kepada basic dan amalan harian kita. Iaitu pemakanan seimbang, minum air yang mencukupi dan memenuhi konsep Demand and Supply.
Ya, betul Set Menyusu Shaklee boleh membantu memperbanyakkan Susu Ibu. Haaa di ulang semula ya, membantu memperbanyakkan susu ibu, bukan supplement Shaklee yang membanyakkan susu ibu. Hakikatnya supplement Shaklee ini membantu memberikan tenaga dan nutrient yang cukup untuk keperluan ibu menyusu dan bayi. Kerana, apabila tubuh badan sihat dan cukup khasiat, production susu juga akan berjalan lancar.
Sebaiknya, jika berhasrat untuk memberikan penyusuan ekslusif selama 6bulan seterusnya 2 tahun, maka kita wajib faham dan tahu konsep penghasilan susu yang sebenar.
Bagaimana nak banyakkan susu?
Apa yang mempengaruhi penghasilan susu yang banyak?
Mengapa susu sedikit dan adakalanya susu merudum?
Disinilah kita harus memenuhi konsep Supply and Demand.
Atau lebih mudah difahami tiada demand maka tiada lah Supply. Jika demand tinggi maka banyaklah supply nya.
Demand, bermaksud pengeluaran susu. Samaada direct breastfeed atau pumping, adalah sama. Asalkan susu keluar dan payudara ibu kosong.
Supply, bermaksud payudara kosong. Maka pada waktu inilah otot dan saraf bekerja untuk menghasilkan susu baru yang lebih berkhasiat dari semasa ke semasa.
Maka untuk meningkatkan Supply, ibu2 perlu meningkatkan Demand.
Mesti ada yang akan kata begini, “uhuhuu saya tak nak pam dah nanti stress sebab susu tak keluar pun...”
Bukan kah lagi stress jika tak pam langsung dan susu terus kering...??
Sebenarnya, TAK MENGAPA jika kita hanya pam angin kerana kita bukan pam untuk susu keluar serta merta, kita pam supaya merangsang saraf dan otot supaya memberitahu otak “owh ada Demand susu, kena Supply susu!”
Haaa nampak tak cara nya di situ....dalam masa yang sama, ibu2 mengamalkan Set Menyusu Shaklee sebagai langkah memperoleh susu yang lebih baik, berkhasiat dan sekaligus menjaga kesihatan Si Ibu dan juga Si Comel bonusnya Ibu2 boleh kekal maintain body yang slim kerana dalam Set Menyusu Shaklee juga ada terdapat dalam Set Kurus Shaklee :D
Klik disini untuk info lanjut mengenai Set Menyusu Shaklee 3M
set menyusu shaklee 3m
Klik disini untuk info lanjut mengenai teknik Power Pumping
Teknik power pumping
Untuk info lanjut dan sembang Shaklee boleh hubungi saya seperti berikut:
call/ wassap/ sms saya Puan Siti 019-5522329
Facebook fan page: cantik sini cantik sana
Facebook: siti Zubaidah Basrah
Blog: cantiksinicantiksana.blogspot.com

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome