Cerita mak mak bila Anak Selesema




Nak tau perangai mak-mak yang pelik?

Mak-mak biasa nya akan Sangat Happy dan Berpuas hati bila dapat tengok Hingus anak dia keluar dengan banyak nya semasa anak demam selesema, selagi tak keluar selagi tu nak sedut. Hahaha

Aiipp... Sedut guna penyedut yg ada tiub tuuu.. tak yah nak spray spray masuk idung... Seram je... Aritupernah try spray dalam hidung sendiri, Ouch rasa terkejut dan sakit skit... Itu bagi sata, orang dewasa.. kalau untuk baby tak tau la cemana rasa nye kan...

Bila anak sesema, nak bagi cepat baiknya, selain bubuh minyak Bawang Putih kat tapak kaki, hingus dalam hidung tu, kena pastikan di buang selalu. Baru lah baby akan lega dan boleh tido nyenyak...perasan tak kalau dia tido, hingus pun kurang..  haa sebab masa tido hingus pun tido

Saya guna penyedut hingus yang camni, bagi saya ia lagi mudah, baby pun tak sakit, hingus pun lepas sedut terus masuk dalam botol kecik tu. Haa mama suka baby pun suka. Penyedut ni boleh di beli di tesco atau giant, kedai baby pun ada. Harga dalam belas velas ringgit camtu..




Eee...sedut hingus???

Yaaa, sedut hingus guna penyedut ada pam atau tiub. Baru hingus keluar. Kalau tertelan acaner???

Alah bisa tegal biasa,
Kalau tertelan,
Alah Redha aje hihihii

Nak tingkat kan tahap imunisasi anak, boleh la amalkan Vitamin C Shaklee dan untyk kanak-kanak kita ada Vitamin C Chewable yang sedap dan boleh di kunyah. Kalau baby cemana? Kalau baby, ibu yang kena makan Vitamin C dan si salurkan kepada baby melalui susu ibu.

Dapatkan Vitamin C, Hubungi Siti 019-552 2329