Tips bissness Online

7/25/2017

TIPS BISNES ONLINE
==================

➡ Penuhkan friends. Cukup kan 5k. Kat mana nak cari? Add friends dkat page2 membeli belah

➡ Guna gambar sendiri untuk profile. Saya tau, baby awak comel, tapi..baby tak pandai kira duit...awak....

➡ Setting kena PUBLIC

➡ Belajar branding diri sendiri, belajar untuk sentiasa engaged dengan fb friends. Pergi like orang punya wall, comment mereka. Orang berbudi, kita berbahasa.😉

➡ Wish selamat pagi & ucapan salam setiap pagi bagi yang baru meniaga online, supaya orang lain sedar kewujudan anda di fb.

➡ Share something menarik dekat wall untuk menarik minat orang ramai. Jangan segan & takut untuk beriklan.

➡ Jangan terlalu banyak share pasal resepi nak masak. Percayalah. Awak tak masak pon. Klu betul2 nak masak, screen capture je,simpan.

➡ Clearkan wall anda dari tagging2. Ramai bnar orang duk tag anda, kasi clear smua tu. Delete. Setting private untuk tagging.

➡ sentiasa update wall sendiri. Belajar menulis, belajar bercerita walaupon sekecil2 cerita. Wardaa? Siapa warda tu? Nampak ringkas, tapi orang akan respon.

➡ Jangan cerita banyak sangat hal2 politik kat wall. Jangan duk sibuk2 sindir orang kat fb, orang lain sindir awak plak, awak sentap je takkk..!

➡ Share, Share, Share bisness awak. Apa awak pakai, apa awak jual. 5X sehari.

➡ No tagging please..! Awak ada potential utk di unfollow. Nak unfriend awak, mereka tak sampai hati. So..sape rugi?

➡ selpiee la awak... awak jual apa. Kalau setiap setengah jam duk post selpiee je, orang pon naik juling. Sesekali muncul. Barulah awak nampak Exclusive. Gituwwwwww.

TIME BEST NAK POSTING

🕙9 pagi
🕛12 tengah hari
🕒2.30 petang
🕔4 petang
🕘9 malam
🕙10 malam

➡ Join group FB. Iklan minimum 10 posting sehari.

➡ Share testimoni pembeli untuk yakinkan pembeli lain .

➡ Buat secara berterusan semua di atas anda pasti berjaya.

➡ MALU taruk tepi.

➡ Doa moga Allah mudahkan customer bank in pada anda.

➡ SABAR. mende ni yang buat orang kalah.

Doakan kita semua berjaya 🤗

Aamiinn....

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome