Tips bissness Online

TIPS BISNES ONLINE
==================

➡ Penuhkan friends. Cukup kan 5k. Kat mana nak cari? Add friends dkat page2 membeli belah

➡ Guna gambar sendiri untuk profile. Saya tau, baby awak comel, tapi..baby tak pandai kira duit...awak....

➡ Setting kena PUBLIC

➡ Belajar branding diri sendiri, belajar untuk sentiasa engaged dengan fb friends. Pergi like orang punya wall, comment mereka. Orang berbudi, kita berbahasa.😉

➡ Wish selamat pagi & ucapan salam setiap pagi bagi yang baru meniaga online, supaya orang lain sedar kewujudan anda di fb.

➡ Share something menarik dekat wall untuk menarik minat orang ramai. Jangan segan & takut untuk beriklan.

➡ Jangan terlalu banyak share pasal resepi nak masak. Percayalah. Awak tak masak pon. Klu betul2 nak masak, screen capture je,simpan.

➡ Clearkan wall anda dari tagging2. Ramai bnar orang duk tag anda, kasi clear smua tu. Delete. Setting private untuk tagging.

➡ sentiasa update wall sendiri. Belajar menulis, belajar bercerita walaupon sekecil2 cerita. Wardaa? Siapa warda tu? Nampak ringkas, tapi orang akan respon.

➡ Jangan cerita banyak sangat hal2 politik kat wall. Jangan duk sibuk2 sindir orang kat fb, orang lain sindir awak plak, awak sentap je takkk..!

➡ Share, Share, Share bisness awak. Apa awak pakai, apa awak jual. 5X sehari.

➡ No tagging please..! Awak ada potential utk di unfollow. Nak unfriend awak, mereka tak sampai hati. So..sape rugi?

➡ selpiee la awak... awak jual apa. Kalau setiap setengah jam duk post selpiee je, orang pon naik juling. Sesekali muncul. Barulah awak nampak Exclusive. Gituwwwwww.

TIME BEST NAK POSTING

🕙9 pagi
🕛12 tengah hari
🕒2.30 petang
🕔4 petang
🕘9 malam
🕙10 malam

➡ Join group FB. Iklan minimum 10 posting sehari.

➡ Share testimoni pembeli untuk yakinkan pembeli lain .

➡ Buat secara berterusan semua di atas anda pasti berjaya.

➡ MALU taruk tepi.

➡ Doa moga Allah mudahkan customer bank in pada anda.

➡ SABAR. mende ni yang buat orang kalah.

Doakan kita semua berjaya 🤗

Aamiinn....