SET HAMIL

Apa Kebaikan Dan Kelebihan Set Mengandung Shaklee untuk di amalkan Ibu Mengandung ?
Semasa mengandung, perubahan hormon berlaku didalam tubuh. Jadi antara kesannya ialah rasa loya yang menyebabkan morning sickness. Apabila kurang makanan berkhasiat diambil.
Jadi, pengambilan set kehamilan shaklee semasa trimester 1 2 dan 3 akan membantu kita menikmati detik indah mengandung :)

Mari saya perkenalkan Set Kehamilan Shaklee

Trimester 1 = Usia kandungan 1~3 bulan
image
1. Vitalea
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Ostematrix
5. ESP
Bagi trimester pertama, omega guard tak diperlukan lagi :)

Trimester 2 & 3 = Usia kandungan 4~9 bulan
image
1. Vitalea
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Ostematrix
5. Omega Guard
6. ESP
ESP penting sedari peringkat awal kehamilan malah jika diamalkan sebelum hamil lebih bagus kerana ia tinggi sumber protien dan juga membantu penyerapan zat dari vitamin lain.
Kesemua produk shaklee ini dalam bentuk yang mudah dimakan dan dihadam. Saiz tablet dan kapsul yang sedang sedang saja.

Kelebihan Set kehamilan Shaklee

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
image
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Zat besi ysng terdapat dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C
image
Bertindak sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh tubuh.

3) B-Complex
image
Ianya disediakan lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B dan termasuk Asid Folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. Asid folik membantu mengelakkan kecacatan janin dan membantu dalam pembentukan tulang belakang janin. B complex juga merupakan vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, mood ibu lebih baik dan membentuk bayi yang gembira. Jika dalam penyusuan penghasilan susu akan lebih baik.

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
image
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein.
Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid besbuntuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit ibu dan bayi juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
image
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk kegunaan bayi akan diserap dari yang sedia ada dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

6. OmegaGuard (EPA & DHA )
image
DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek- aspek lain perkembangan janin.
DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta.
Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada:
1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
2. Perkembangan bayi yang sihat
3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice.

Berapa Harga Set Kehamilan Shaklee Lengkap Untuk Keperluan Khasiat Semasa Hamil?

Harga Set Kehamilan Shaklee trimester 1:
1. Vitalea: RM94.08 saiz 120biji
2. B Complex: RM56.98 saiz 120biji
3. Vitamin C: RM98.05 saiz 180biji
4. Ostematrix: RM64.66 saiz 120biji
5. ESP: RM159 saiz 850g
Total rm472.77 (Harga Runcit)

Harga Set Kehamilan Shaklee trimester 2 & 3:
1. Vitalea: RM94.08 saiz 120biji
2. B Complex: RM53.75 saiz 120biji
3. Vitamin C: RM98.05 saiz 180biji
4. Ostematrix: RM64.66 saiz 120biji
5. ESP: RM159 saiz 850g
6. Omega Guard: RM144.16 saiz 90biji
Total rm613.70 (Harga runcit)

Berapa Lama Set Kehamilan Shaklee Boleh Tahan??
Secara umumnya, setiap produk dalam set kehamilan Shaklee boleh bertahan selama
1. Vitalea tahan 4 bulan
2. B Complex tahan 4 bulan
3. Vitamin C tahan 6 bulan
4. Ostematrix tahan 2 bulan
5. Omega Guard tahan 1~ 2 bulan
6. Energizing Soy Protein ESP tahan 2 bulan.

Ini hasil dari pengalaman kami sendiri yang menggunakan produk Shaklee selama beberapa tahun :)
Hubungi saya untuk khidmat nasihat dan tips semasa kehamilan dan juga tips berpantang dengan shaklee dan jadual makan vitamin yang betul mengikut situasi anda.

Tak lupa juga tips kurus semula selepas berpantang dan tips makanan yang sesuai untuk diamalkan sepanjang tempoh berpantang. haa jangan tak tau...dalam Set kehamilan ni sudah termasuk juga set menyusu, jadi memang jimat boleh terus makan semasa hamil, semasa pantang seterusnya selepas pantang untuk tambah susu dan bonusnya kurus kan badan juga :D

cepat, meh wassap Siti utk lebih penjimatan dan untuk yang duduk area Seri kembangan dan Equine boleh la saya COD terus ke pintu :D
Call/ sms/ wassap Siti 019-5522329

No comments:

Post a Comment