Kalau mahu kurus jangan tinggal Vitamin CSeptember 2016, Shaklee menawarkan Promosi 2 Produk yang memang meletop di pasaran, iaitu ESP (Energy Soy Protien) dan Vitamin C. Rugi jika anda lepaskan peluang untuk dapatkan promosi kali ini!

Hari ini saya mahu kongsikan, bagaiman Vitamin C boleh membantu untuk menurunkan berat badan. Ya! Betul.. vitamin C, bantu turunkan berat badan. Selain kumpulan Cinch yang biasa kita amalkan untuk tujuan penurunan berat, Vita C juga mempunyai keistimewaan tersendiri.

VITAMIN C ni seperti yang kita ketahui sangat membantu dalam penghasilan kolagen, mencantikkan kulit dan memelihara sistem imun. Dah ramai yang cuba pun dan terbukti berkesan tau.

click sini utk lihat Testimoni Kulit Bertambah Cantik dengan Vitamin C

Satu lagi peranan yang mungkin ramai dari kita terlepas pandang adalah fungsinya dalam membantu penurunan berat badan secara efektif.

MACAM MANA IANYA BANTU KURANGKAN BERAT?

FAKTA 1
PENGOKSIDAAN LEMAK
Pengambilan jumlah vitamin C yang mencukupi setiap hari, akan mengoksidakan lemak sebanyak 30 peratus lebih dari biasa ketika bersenaman.

Oleh itu, pengambilan vitamin c pada waktu pagi sebelum anda menjadi aktif boleh meningkatkan pembakaran lemak.

Walaupun tanpa rutin latihan berstruktur pada waktu pagi, kita lebih cenderung untuk menjadi lebih aktif dan melakukan lebih kerja  pada waktu siang berbanding pada waktu malam.

Tidak semestinya dengan senaman berat, jadi hanya ambil vitamin C pada waktu pagi dan pastikan anda kekal aktif bagi menjamin pembakaran lemak.

FAKTA 2
CARNITINE
Carnitine adalah bahan yang dihasilkan di dalam hati dan buah pinggang dan disimpan dalam otot, jantung, otak dan sperma.

Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, ianya penting untuk menukarkan lemak kepada tenaga dan bahan ini diaktifkan dengan kehadiran vitamin C.

Ini merupakan satu lagi sebab untuk mengambil vitamin C pada waktu pagi.
Dengan pengambilan vitamin C pada waktu pagi ianya dapat membantu memulakan pro
ses pembakaran lemak dengan lebih awal.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Universiti Negeri Arizona, pengambilan vitamin C yang mencukupi setiap hari adalah sangat penting untuk mengurangkan lilitan pinggang dan Indeks Jisim Badan, atau BMI .

Senang kan? Jadi cuma pastikan anda ambil makanan kaya vitamin C atau lebih mudah, telan sahaja sebiji vitamin C shaklee iaitu SR Vita-C Plus.

click sini, untuk ketahui Kandungan Nutrisi dalam Vitamin C Shaklee yg menjadikannya Sangat Berkesan


Harga bagi sebotol Vitamin Sustained Release Vita-C Plus ini, cuma rm92.50 dan mempunyai 180biji. Ianyan cukup untuk penggunaan 3-6bulan. Sangat jimat kan? Selamat di gunakan lagi 😃

Dapatkan Vitamin anda sekarang, dengan SMS/wassap Siti 019-552 2329