Nak kurus Jangan tinggal Vitamin CHari ini saya mahu kongsikan, bagaimana Vitamin C boleh membantu untuk menurunkan berat badan.

Ya! Betul, vitamin C bantu turunkan berat badan. Selain kumpulan Product Cinch yang biasa kita amalkan untuk tujuan penurunan berat, Vitamin C juga mempunyai keistimewaan tersendiri.

Fungsi Vitamin C Umum


VITAMIN C ni seperti yang kita ketahui sangat membantu dalam penghasilan kolagen, mencantikkan kulit dan memelihara sistem imun. Dah ramai yang cuba pun dan terbukti berkesan tau.

click sini utk lihat Testimoni Kulit Bertambah Cantik dengan Vitamin C

Satu lagi peranan yang mungkin ramai dari kita terlepas pandang adalah fungsinya dalam membantu penurunan berat badan secara efektif.

MACAM MANA VITAMIN C BANTU KURANGKAN BERAT BADAN?


FAKTA 1

PENGOKSIDAAN LEMAK
Pengambilan jumlah vitamin C yang mencukupi setiap hari, akan mengoksidakan lemak sebanyak 30 peratus lebih dari biasa ketika bersenam.

Oleh itu, pengambilan vitamin c pada waktu pagi sebelum anda menjadi aktif boleh meningkatkan pembakaran lemak.

Walaupun tanpa rutin latihan berstruktur pada waktu pagi, kita lebih cenderung untuk menjadi lebih aktif dan melakukan lebih kerja  pada waktu siang berbanding pada waktu malam.

Tidak semestinya dengan senaman berat, jadi hanya amalkan rutin vitamin C pada waktu pagi dan pastikan anda kekal aktif bagi menjamin pembakaran lemak.

FAKTA 2

CARNITINE
Carnitine adalah bahan yang dihasilkan di dalam hati dan buah pinggang dan disimpan dalam otot, jantung, otak dan sperma.

Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, ianya penting untuk menukarkan lemak kepada tenaga dan bahan ini diaktifkan dengan kehadiran vitamin C.

Ini merupakan satu lagi sebab untuk mengambil vitamin C pada waktu pagi.
Dengan pengambilan vitamin C pada waktu pagi ianya dapat membantu memulakan proses pembakaran lemak dengan lebih awal.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Universiti Negeri Arizona, pengambilan vitamin C yang mencukupi setiap hari adalah sangat penting untuk mengurangkan lilitan pinggang dan Indeks Jisim Badan, atau BMI .

Senang kan?

Jadi astikan anda ambil makanan kaya vitamin C atau lebih mudah telan sahaja Vitamin C shaklee.

click sini, untuk ketahui Kandungan Nutrisi dalam Vitamin C Shaklee yg menjadikannya Sangat Berkesan

Berapakah Harga Sebotol Vitamin C?


Sangat jimat kan? Selamat di gunakan lagi.

Dapatkan Vitamin anda sekarang,

Hubungi Siti: 019-552 2329

Atau terus klik sini,
www.wasap.my/60195522329


Ingin Mencuba Produk Terbaik Shaklee?Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang inginkan kehidupan yang sihat dan berpanjangan.

Shaklee telah membuktikan produk yang dikeluarkan memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga dan muda pada tahap selular.

Hubungi saya untuk mendapatkannya secara Ekslusif berserta Konsultasi terbaik. Juga boleh menikmati harga lebih jimat sehingga 20 - 25% dengan menjadi ahli Shaklee.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut. Siti 019-552.2329.

Lihat apa kata mereka yang telah berurusan dengan Siti. Klik sini


No comments:

Post a Comment