10 makanan yang berkesan untuk mengawal Eczema pada bayi


Apakah itu penyakit Eczema?

Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang mengakibatkan rasa gatal yang amat dan menjadikan kulit kering dan rapuh. Penting untuk anda tahu terlebih dahulu tentang penyakit ini supaya anda faham bagaimana cara rawatannya.

Punca Atau Faktor Penyakit Eczema

Kulit adalah tisu yang melindungi seluruh tubuh. Kulit sangat sensitif terhadap sebarang perubahan sekeliling. Perlu diingatkan bahawa punca sebenar berlakunya serangan penyakit eczema ini tidak dapat dipastikan dengan tepat.

Namun terdapat beberapa kajian yang dibuat, menyatakan antara faktor-faktor yang menjadi punca kepada eczema ini termasuklah:
  •     penggunaan sabun dan detergen
  •     keadaan cuaca yang panas
  •     alergik kepada alam persekitaran
  •     alergik bila memakai barang kemas
  •     berada dalam keadaan stress
  •     kuat berpeluh
  •     barang kosmetik yang tidak sesuai
  •     alergik kepada fabrik pakaian yang tertentu
  •     air berklorin tinggi
  •     Alergik pada sesetengah makanan laut atau sayuran 

Bagaimanapun, menurut kajian penyakit eczema ini juga mempunyai pertalian genetik. Salah seorang sama ada ibu atau bapa berpotensi untuk memberi kesan genetik itu kepada anak-anak. Oleh sebab itu, kebanyakan kes eczema ini berlaku dikalangan kurang dari dua tahun kerana kebanyakannya diwarisi daripada ibubapa.


10 makanan yang berkesan mengawal Eczema:

1. Pisang: Kaya dengan kalium, mengandungi nutrien yang menurunkan aras histamina, magnesium, dan vitamin C.

2. Bubur daging (lembu) atau bubur ayam: Membekalkan glisin asid amino yang membaiki kulit.

3. Kentang: Kaya dengan serat, kalium, dan vitamin C di samping menjadi penawar asid.

4. Bawang yang mesra alam: Mengandungi kuersetin yang menurunkan aras histamina dan melawan radang, juga kaya dengan vitamin K yang diperlukan untuk kesihatan dan keseimbangan kulit.

5. Gandum kuda: Tidak mengandungi gluten, mengandungi kuersetin yang menurunkan aras histamina dan sangat berkesan melawan radang.

6. Susu beras: Mengurangkan tindak balas alergi dan juga kurang mengandungi bahan-bahan kimia serta dianggap selamat digunakan oleh pesakit dermatitis.

7. Tauge: Penawar asid yang berkesan.

8. Minyak yang berasaskan tumbuhan: Menyediakan lemak tidak tepu, yang menggalakkan penyerapan nutrien serta bagus untuk fungsi otak, kesihatan jantung dan kesejahteraan diri.

9. Dadih: Di samping membekalkan kalsium, vitamin D dan protein, dadih juga mengandungi probiotik, iaitu bakteria sihat atau bakteria baik yang menggalakkan kesihatan sistem penghadaman.

10. Sayur-sayuran dan buah-buahan: Pembekal utama bahan antioksida.


Rawatan eczema dengan Set Eczema Shaklee.
Jika anda sudah mencuba pelbagai krim dan petua bagi mengurangkan masalah eczema namun hasil nya tetap sama malah lebih teruk lagi jadinya. Usah bimbang dan risau. Cubalah Set Rawatan Eczema Shakle. Terjamin dan semulajadi.

Set Eczema Shaklee:

1. Bayi Berusia Kurang Dari 1 Tahun

Bagi ibu yang menyusu anak yang mengidap eczema, anda disyorkan untuk mengambil Energizing Soy Protein (ESP) dan Omega Guard. Ianya akan disalurkan menerusi penyusuan susu ibu kepada anak. Di samping itu, ibu pun mendapat khasiatnya.

Krim Herbal Blend boleh disapukan untuk bayi yang mengalami ekzema kering bagi mengurangkan rasa gatal dan pedih. Sekiranya ada luka-luka pada kulit boleh dirawat dengan menyapu Vitamin E pada bahagian luka.

2. Kanak-Kanak Berusia 1 Tahun Ke Atas

Bagi mengawal dan merawat eczema, kanak-kanak setahun ke atas boleh ambil Omega Guard. Omega Guard menguatkan membran sel, mencegah radang kulit dan mengurangkan kegatalan.

Untuk tambahan, boleh juga ambil Mealshake yang kaya dengan multivitamin untuk pembentukan tisu kulit dan hilangkan parut. Kombinasi Krim Herbal Blend dan Vitamin E untuk rawatan luka akibat eczema adalah kombinasi terbaik.

3. Remaja dan dewasa

Pengambilan ESP membantu penghasilan sel kulit yang sihat, anjal dan gebu.

Vitamin E atau GLA Complex (dalam GLA juga ada vitamin E) berkhasiat merawat kulit yang rosak dan juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak biji anggur yang mempercepat proses membaikpulih kulit dan juga mempertingkat sistem imunisasi bagi melawan eczema.

Omega Guard berfungsi mengekalkan kulit dalam keadaan lembap. Ini kerana, biasanys Pesakit eczema mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif. Omega Guard mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.

ESP dan Omega Guard memastikan supaya ekzema tidak merebak dan merawat kulit dari dalam.

Krim Herbal Blend adalah herba semulajadi untuk melegakan gatal dan pedih akibat luka ekzema.

Pengambilan Alfalfa sangat disyorkan untuk mempertingkat kekuatan sistem dalaman tubuh dengan bertindak menyahtoksin seluruh tubuh badam termasuk di dalam darah dan organ dalaman.

Testimoni Eczema dan Produk Shaklee

Berapakah harga Set Eczema Shaklee?

1. krim Herbal Blend
Berat: 4oz
Penggunaan: 2-3bulan
Harga: rm37.50

2. OMega Guard (minyak ikan omega 3)
Saiz: 90biji
Penggunaan : 1bulan utk dewasa, 3bulan utk kanak2
Harga: rm136.25

3. ESP
Berat: 850g
Penggunaan: 1bulan++
Harga: rm161.25


Bagaimana nak Order Produk Shaklee?
Untuk sebarang pesanan produk Shaklee boleh terus menghubungi Siti 019-552 2329.

Berita Baik,

Anda layak untuk mendapatkan 25% diskaun sekiranya anda adalah ahli Shaklee. Untuk dapatkan diskaun lagi 25% dan daftar keahlian Shaklee, juga boleh terus hubungi Siti di talian 019-552 2329


Klik "Esell order Now" untuk pembelian Online. Saya akan hubungi anda untuk konsultasi dan Jadual Ber-Shaklee
Klik sini Jika anda perlukan bantuan segera untuk menggunakan esell atau ada sebarang pertanyaan dan mahu saya tolong Order Produk Shaklee untuk anda.

http://cantiksinicantiksana.blogspot.my/2017/11/set-penjagaan-kulit-bayi-shaklee-baby.html


No comments:

Post a Comment