Sisa makanan tersumbat dalam gusi, lepas cabut gigi, apa nak buat??

Oct 2015, saya baru je lepas cabut gigi geraham bongsu dengan cara operation. Gusi akan di belah untuk keluarkan gigi dan kemudiannya di jahit. Doktor akan bagi masa seminggu untuk buka jahitan semula. Dan masalah nya lepas benang di buka adalah, gusi akan nampak berlubang dan ambil masa 1-2 bulan untuk pulih sepenuhnya. (Gusi tutup semula)
Sementara nak pulih tu mesti ada masalah masa makan. Nasi dan sisa makanan akan termasuk kedalam gusi. Kadang2 tu kalau kumur-kumur pun sisa nya tak keluar.....rasa sangat tak selesa tau...ohooo
Camni la rupa, gusi yang lepas gigi di cabut... seram...

Lastly dapat idea ni, hahahaaa amik picagari yang biasa kita bagi budak makan ubat tu... Dan terus tembakkan kedalam lubang tu. Confirm sisa akan keluar sepenuhnya. Yeeayy! Masalah selesai :D

Jangan risau, tak sakit pun, masa ni, gusi dah tak sakit cuma ia belum tutup sepenuhnya. Ambil masa juga nak tunggu lubang ni tertutup...

Ok, Ni la dia namanya picagari, rasanya boleh je amik kat klinik.


Mudah kan :D

Tips untuk pulihkan gusi bengkak dengan cepat, saya amalkan 2biji VitaC pagi dan 2biji VitaC malam. Insyallah, cepatla surut bengkak tu. Harga pun murah je, rm98.05 ada 180biji, cukup untuk kegunaan 3-6bulan. Itu harga retail...

nak lagi jimat? 
Haaa meh la pm Siti 019-552 2329 :D