, , , , ,

Dah seminggu tak membuang ni, macam mana??

1/27/2016

Aduhai dah seminggu tak membuang ni...macam mana.... Kalau tak membuang dua hari pun, rasanya dah tak tenteram dah...perut pun kembung semacam je....

Ada tak jadik camtu, pastu nak tunggu mode membuang tu datang, macam2 la di buatnya, minum nescafe la, minum air masak banyak2, makan buah Betik banyak2, lastly, terpaksa makan julap.... Barulah membuang dengan lawasnya....

Tapi, tapi, tapi kawan2... Jangan di amalkan selalu tau, pengambilan julap untuk jangka masa panjang, tidak sesuai...untuk jangka pendek, ok la... Kalau tak caya cer tanya pakcik google.

Walaubagaimanapun.... Untuk mengelakkan sembelit dan melancarkan sistem pembuangan, semestinya pengambilan makanan yang seimbang termasuk serat seperti sayur, buah dan kekacang serta minum air secukupnya, iaitu 1liter untuk setiap 25kg berat badan. Andai kata berat 50kg, maka 2liter air diperlukan. Barulah sistem pembuangan akan berjalan lancar. Bersenam juga memang sangat membantu bagi melancarkan usus dan elakkan usus menjadi malas... Senaman yang simple je, seperti main skiping, naik turun tangga, kemas rumah atau berzumba.

Selain itu, nak bagitau, amalan detok yang konsisten dan pembuangan yang lawas akan menjadikan usus dan tubuh badan lebih sihat dan rasa lebih ringan. Jangan tak tau, kalau anda dalam misi nak kuruskan badan dan cantikkan kulit, maka anda memang perlukan detoks.

Inilah dia dua produk detok kesayangan hamba :D hihii selain harga yang sangat berpatutan dan tahan hingga sebulan +++ maka ianya perlu ada dalam setiap rumah.

Ini dia, Alfalfa dan Herb Lax yang sangat membantu untuk detok seluruh badan dan detok usus.

Alfalfa dan herb lax sangat bagus untuk legakan sembelit dan buang angin. Lepas makan ni, nanti segala pak nenek angin dan angin kus kus pun lari keluar tau... Bagi yang first time try ni, jangan terkejut Pulak nanti yang 'keluar' tu color itam dan ada sikit berminyak....hohooo itu la kerak lama yang lama menempel kt usus. Itu lah yg akan mengganggu proses penyerapan Nutrien kedalam tubuh badan dan menjadikan badan seperti berbisa, berangin dan perut seperti kembung sebu...

Harga? Ok lihat bawah ni

Detok Seluruh Badan:
Alfalfa Saiz S, ada 330biji, cukup 1bulan ++, rm53.75
Alfalfa Saiz L, ada 700biji, cukup 2bulan ++, rm97.50

Detok Khas Usus:
Herb Lax, ada 120biji, cukup 1bulan ++, rm55.65

 Ini harga pasaran tau... macam biasa, pastinya harga akan lebih jimat jika anda terus hubungi saya

Siti 019-552 2329

Bagi anda yang berada di sekitar seri kembangan, equine park dan ipoh boleh la kami hantarkan terus ke pintu rumah anda, percuma aje :D

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome