Solat hajat 10kali sehari

1/07/2016

Amalan untuk murah rezeki sememangnya di tuntut di dalam Islam dan lebih mudah menjempur rezeki berbanding mencari rezeki... Insyallah, ini yg ditulis dariapada buku "mudahnya mennjemput rezeki".

Maka tidak hairanlah jika pengasas produk kecantikan popular Datuk Seri Dr Hasmizah Othman atau Datuk Seri Vida mengamalkan amalan rohani ini dan berusaha dalam perniagaannya, beliau berjaya bergelar Jutawan dan Usahawan kini. Wow! Jadi jok ikuti amalan beliau yang di tulis dalam akhbar harian metro.

Akhbar harian metro:

Solat hajat 10 kali sehari
Oleh Asmah Rusman
asmah_rusman@hmetro.com.my

Kuala Lumpur: “Saya amalkan solat hajat 10 kali sehari sebelum dan selepas solat fardu selain menunaikan solat sunat Dhuha setiap hari agar perjalanan hidup saya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.

“Alhamdulillah sejak berniaga saya tidak pernah gagal untuk melaksanakan kewajipan ini meskipun kehidupan saya sudah senang dan perniagaan pula semakin maju,” kata pengasas produk kecantikan popular Datuk Seri Dr Hasmizah Othman atau Datuk Seri Vida ketika ditanya rahsia kejayaan menjadi usahawan berjaya.

Menurut Vida, 44, sejak kecil dia sudah diajar untuk mengamalkan bacaan zikir dan selawat dalam kehidupan seharian selain sentiasa berdoa memohon agar diampun dosa tanpa mengira waktu.

“Amalan ini saya buat dari kecil selain bangun malam untuk menunaikan solat sunat dan berdoa malah saya sentiasa berusaha untuk tidak mengabaikan kewajipan ini agar tidak lalai dan terleka.

“Saya sebenarnya bimbang jika perkongsian saya ini dianggap sebagai menunjuk-nunjuk sehingga menimbulkan riak tetapi saya memandang ia dari sudut positif dan berharap semua ini menjadi ikutan,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya

Jom bersama kita beramal dan berjaya! Chaiyo2

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome