, ,

Bagaimana hendak kurus

2/27/2017
Nota bagaimana Turunkan berat badan 1kg.

Meh nak bagitahu Plan untuk kurus.

Fakta:
Nak hilang 1kg = 7800kcal Lemak perlu di bakar

Ok. Dah tau, cepat pergi buat kira-kira, dan bila boleh bakar lemak dengan jumlah sebanyak itu. Kalau nak turunkan lebih banyak kg lagi, sila darab dengan jumlah yang di ingini.

Contoh:
Nak turunkan berat badan, 5kg dalam masa 30hari.

Maka, untuk dapatkan total pembakaran lemak yang di perlukan dalam sehari selama 30hari, ialah:

(5kg x 7800 kcal) / 30hari
= 1300kcal

Ini lah jumlah kalori yang harus di bakar untuk kejayaan penurunan 5kg berat badan selama 30hari.

Bagaimana? Bagaimana nak uruskan 1300kcal dalam sehari? Ok, nanti kita bersambung.

*Moral of the note. Jangan mudah percaya mana-mana produk yang kata kurus 5minit tau. Aje gila nak bakar 7800kcal dalam masa 5minit??? Berhati-hati ya.

Jika perlukan penerangan lebih lanjut dan mahu berbual tentang kalori, bagaimana langkah-langkah yang harus di ambil untum pembakaran lemak yang lebib teratur dan selamat. 

Boleh la terus wassap Siti 019-552 2329. Jangan risau, berat badan anda tidak akan di dedah kan. Segala rahsia anda selamat dengan saya. Ye la..faham berat badan adalah rahsia abadi kan, hehe😜
You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome