, , , , , ,

Bagaimana Lecithin berfungsi sebagai Pembakar Lemak Fat

2/22/2017


Ramai orang yang nak Kurus. Tapi tak ramai pulak yang sanggup melakukan senaman secara konsisten.

Sekarang, nah, ada senaman yang sesuai dan khas buat anda yang "agak pemalas" untuk bersenam dan konon tiada masa. Kerana senaman ini hanya mengambil masa 4minit aje.

Ya! Betul 4minit je dah cukup untuk bantu bakar lemak. Kalau 4minit pun kata tak ada masa, saya tak tau lah kanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Apakah jenis senaman itu?
Nama nya Tabata.


Senaman Tabata merupakan senaman HIIT yang lebih advance. Senaman ini melibatkan 4 minit senaman tinggi intensiti. Senaman ini melibatkan pelbagai variasi senaman yang tidak terhad. Dan ia lebih memberi kesan apabila anda melakukan senaman yang melibatkan seluruh otot-otot badan yang besar. Jenis latihan ini telah dicipta oleh Dr Izumi Tabata.

Kajian ini telah dilakukan Institut Kebangsaan Sains Sukan di Tokyo, Jepun. Kajian yang dilakukan adalah mengenai kesan senaman sederhana berbanding dengan senaman tinggi intensiti anaerobik. Kapasiti anaerobik adalah kebolehan untuk menggunakan tenaga tanpa menggunakan oksigen yang banyak, di mana akan membina stamina dan juga mengelakkan otot menjadi lenguh. Ianya lebih baik dari kita berjogging dan berlari.

Keputusan kajian tersebut menunjukkan senaman rendah hingga sederhana intensiti tidak memberikan kesan terhada kapasiti anaerobik berbanding dengan senaman tinggi intensiti yang dilakukan secara berselang mampu meningkatkan kapasiti anaerobik sehingga 28% dalam masa 6 minggu.

Ok, jom kita lihat bagaimana nak percepat kan lagi bakar lemak dengan Lecithin?Berminat? Berapakah harga Lecithin, Alfalfa dan HerbLax?


Lecithin,
Sebotol ada 180biji
Cukup penggunaan untuk 1bulan
Rm52.50

Herblax,
Sebotol ada 120biji
Cukup penggunaan untuk 1bulan ++
Rm52.50

Alfalfa S,
Sebotol ada 330biji
Cukup penggunaan untuk 1bulan++
Rm53.75

Alfalfa L,
Sebotol ada 700biji
Cukup penggunaan untuk 3bulan++

Dapatkan Set Bakar Lemak dan Detox hari ini:

Wassap/ sms Siti 019-552 2329
Email: sitizubaidah_basrah@yahoo.com
Face Book: siti zubaidah bt Basrah
Instagram: sitibasrah
You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome