Ramuan Semulajadi yang menjadikan Vivix Shaklee sangat hebat
Ramai yang tertanya-tanya, apakah kandungan yang terdapat di dalam Vivix Shaklee hinga ia nya begitu hebat. Vivix sememangnya terkenal dengan keberkesanannya dalam membantu ramai pesakit kronik seperti, kanser, diabetes, ibu berpantang, bentan, Talasemia, Bell palsy dan juga untuk kecantikan dan awet muda.

Di sebabkan kehebatan dan keberkesanannya, saya banyak kongsikan testimoni di dalam Instagram saya, sitibasrah . Hinggakan ada yang bertanya adakah ianya hanya viral? Uhuu...

Mari saya kongsikan ramuan di dalam vivix yang buat kan nya benar2 berkesan. Bila kita ingat Shaklee, maka ingat Shaklee sentiasa berkesan, Sentiasa Selamat. 😃

Ramuan di dalam Vivix Shaklee

MUSCADINE GRAPE

Anggur hebat ini adalah satu satunya anggur di alam semulajadi yg mempunyai lebih dari 1 kromosom, yg mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yg tinggi, satu phyto-nutrient yg tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan terdapat ciri2 mengentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
Selepas kajian tambahan dijalankan, jenis anggur hebat paling mustajab ini dikenal pasti. selepas itu, kumpulan ini bersama ahli sains dari Unoversity Georgia, membangunkan 1 proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk mnjamin satu ekstrak yg bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yg ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yg kuat di dalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratol yg sangat tulin dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan karet ungu. campuran inilah yg bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti penuaan sellular Vivix.


PURPLE CARROT


Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, mengandungi phytokimia temasok carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mujarab. Anthocyanins bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry, yg mengandungi aktiviti antioksidan yg amat tinggi.
Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam karet yg berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan karet ungu - kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi diikuti oleh karet ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis karet. Asid klorogenik ini dipercayai dapat mengurangkan diabetis yg dikaitkan dengan pengambilan kopi. Sejak kebelakangan ini, kajian telah menungukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. tambahan lagi, ia mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotein yg boleh mengurangkan risiko koronari jantung.


Elderberry (Sambucus Nigra)Satu dari manfaat elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flue, terutama skal influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yg mempunyai ciri2 antioksidan yg kuat, yg dapat mengukuhkan sistem immun bg melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yg sama, elderBerry adalah sangat kaya dengan sebatian yg dikenali sbg anthocyanin, yg berfungi sbg anti-radang. ia juga dapat mengurangkan simptom spt sakit otot, sendi atau demam yg berkaitan dengan selsema dan influenza.
Elderberry bukan hanya kaya dengan antioksidanm tetapi kaya dengan vitamin A, B dan X dan nutrien lain spt asid amino, caotenoid, tannim dan rutin. ia adalah manfaat kesihatan yg boleh diperolehi daripada ElderBerry.Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL yg dianggap sbg penyebab penyakit kardiovaskular.
Kesimpulannya, Elderberry mampu memberi perlindungan bukan sahaja terhadap penyakit kardiovaskular, bahkan jantung dan sekaligus strok dan serangan sakit jantung. Ia juga bermanfaat bg mengurangi gejala stress dan memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


POLYGONUM CUSPIDATUM


Ia dikenali sbg Knotweed Jepun. ia merupakan tumbuhan perenial yg besar berasal dari Asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotwee Jepun adalah sumber kmersial Resveratrol yg terdapat pada ekstract kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
Polygonum cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan yg digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis dalam perubatan tradisional cina. Ahli sains banyak melakukan kajian makmal untuk menentukan manfaat kesihatan resveratol. hasil dari ujikaji tersebut ia terbukti dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi altet, dan mengurangkan berat badan.
Supplement resveratrol adalah jawapan untuk memanjangkan usia kita dari segi kesihatan.

Hebat sungguh ciptaan Allah s.w.t kan. Sesungguhnya setiap yang di ciptakan nya dan setiap yang terjadi pasti ada hikmah di sebaliknya. Kita hanya berusaha dan bertawakal, Allah yang tentukan. Insyallah.


Harga Vivix,
Sebotol ada 150ml, sehari amalkan 5ml, cukup penggunaan nya untuk 1bulan.
Dengan kehebatan dan keberkesanan Vivix, harga nya cuma, rm475.
Pastinya akan lebij menjimatkan harga nya, jika anda terus hubungi Siti 019-552 2329


Untuk dapatkan Vivix tinggi antioksidan ini, terus hubungi Siti 019-552 2329
Bagi anda yang berada di sekitar Seri Kembangan, Equine Park dan Pasar Borong Selangor, boleh saya hantarkan terua ke rumah anda, orang kata COD.