Baru Usia 1 Tahun sudah kenal Alif Ba Ta?


Semalam masa duduk baca iqra anak sulung, Zuyyin usia 6 tahun, Zahra adik nya yang baru saja masuk 1 tahun pun nak jugak mengaji. Jadi saya fikir apa salah nya kalau memperkenalkan juga pada dia walaupun usia masih mmuda. Ok, mama pun tunjukkan padanya huruf Hijaiyah Alif Ba Ta.

Dan nak tau tak? Zahra terus sebut Ba, Ba Ba dengan confident nya. Wahh!! Mama terkejut sebab Zahra sudah pun kenal huruf Ba?? Biar betul...

Ok, mama pun tunjuk huruf yang lain dan dia baca Ba Ba Ba juga. To be confirm, mama pun tunjukkan buku ABC, dan dia pun kata Ba Ba Ba dengan loghat baby dan sangat comel. 

Hahhaha ok, baru dapat bunyi 'Ba' ye... Sebelum ni bunyi yang biasa di sebut "Mama' "Nana" "nanak" "nonono" "Dada" "titititiiiii" hahaha lagi pula kalau masa mengantuk habis semua bunyi keluar. comel sangat tau gelagat kamu ni si kecik... Kalau la mama boleh stop kan kamu, supaya jangan membesar, biar camtu je... kan best, sebab maknanya mama pun boleh stay umur camni. Ngeh ngeh ngeh

Tapi ye lah.. kita tak boleh stopkan Usia. Ia nya Mustahil kan?

Namun tak mustahil untuk stop kan penuaan. Supaya boleh kelihatan bukan saja muda tapi kelihatan muda lebih lama. Itu lah nama nya Youth Skincare, Look Younger Longer.


Love ur self.

Nak Order Youth Skincare Shaklee, terus wasaap mama Zahra ya. Siti namanya. Hehe klik sini untuk terus wasap Siti 019-552 2329