Set Berpantang Shaklee

Mesti anda sedang menunggu saat kelahiran dan dalam masa yang sama tercari cari set bersalin yang boleh digunakan terus samada untuk bersalin secara normal mahupun bersalin secara pembedahan. Sebab tu lah anda sedang membaca artikel saya :)

Ya, anda sudah berada di tempat yang betul. Set bersalin Shaklee boleh terus digunakan sebaik selepas bersalin tanpa mengganggu susu ibu dan pekembangan bayi. Bayi tambah sihat ada :)

Set bersalin shaklee merangkumi kesihatan semula tubuh badan ibu selepas melahirkan, menghindarkan dari sembelit, membantu memperbanyakkan susu dan meningkatkan kualiti susu, menghindarkan dari angin dalam badan, mengecutkan rahim dan memperbaiki luka dalaman dan luaran. Menaikkan seri wajah ibu dan membentuk semula tubuh agar kembali langsing.

Mari saya memperkenalkan serba sedikit mengenai Set Bersalin Shaklee. Kami mempunyai beberapa set mengikut kesesuaian budget anda. :)

Set Berpantang Asas Shaklee
image
Harga Retail Set Berpantang Asas Shaklee
- Vita-lea: RM94.08, 120biji
- B-Complex: RM56.98, 120biji
- Zink Complex: RM35.78, 120biji
- Sustained Release Vita C: RM98.05, 180biji
Total rm284.89

Vita-lea Shaklee merupakan multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina memberi tenaga pada kadar segera dan sangat membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa berpantang. Ia mempunyai imbangan nutrisi lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masalah anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga gula rendah.

B-complex Shaklee, mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

Sustained Release Vita C Shaklee, mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjar adrenal mengawal penghasilan
hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkatkan peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.

Zinc Complex Shaklee meningkatkan rasa makanan dan deria bau, mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang.


Set Berpantang Shaklee SET 3M
image
Mengabungkan Set Asas Berpantang Shaklee dengan tambahan ESP, Ostematrix dan Alfalfa.

Harga Retail Vitamin Shaklee:
- ESP: RM159, 850g
- Ostematrix: RM64.66, 120biji
- Alfalfa saiz S: RM56.98, 330biji
- Alfalfa saiz L: RM103.35, 700biji
Total jika ambil Alfalfa saiz S, rm280.64 (harga runcit)
Total jika ambil Alfalfa saiz L, rm327.01 (harga runcit)

*jadi, nanti mommies tambahkan harga di set asas dan harga atas ni utk total set Berpantang 3M mengikut pilihan saiz alfalfa. (atau boleh je wassap siti terus :D)

Set ini juga terkenal sebagai Set Menyusu Shaklee 3M. Jadi set menyusu dan set bersalin merupakan set yang sama. Disini sudah menjimatkan.

FYI - 3M ialah singkatan bagi MOM’S MARVELLOUS MILK atau juga boleh kita panggil MIGHTY MOTHER’S MILk.

ESP Shaklee, diperbuat daripada non-GMO soy protein mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Protein sangat penting untuk ibu selepas bersalin bagi membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsonia dan tekanan. Protein dalam tubuh sangat diperlukan bagi merangsang selera makan bagi ibu yang tiada selera, meningkatkan tenaga sekiranya mengalami anemia, tekanan darah rendah, masalah tidur, badan letih dan lesu dan juga depresi.
Protein juga dapat mempertingkatkan pemulihan luka dan parut dengan membina sel-sel yang baru dan juga membantu para ibu yang mengalami keguguran rambut kerana pertumbuhan rambut yang sihat memerlukan protein.
Pengambilan ESP Shaklee bersama ostematrix membantu dalam penyerapan kalsium dan juga menguatkan tisu-tisu penghubung.

Ostematrix, terdiri daripada nutrien kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D. Inj bagi mengelakkan kekejangan dan kebas. Juga bagus untuk ibu yang tidak minum susu boleh gantikan Ostematrix untuk dapatkan kalsium.

Zinc Comlex Shaklee, kuprum dan magnesium yang penting diperlukan oleh tubuh. Menggantikan semula kalsium dalam tubuh ibu, dan elemen penting untuk ibu yang menyusukan dan juga bayi.

Alfalfa Shaklee, juga bertindak sebagai milk booster turut membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh. Ia juga membantu dalam menangani masalah sembelit yang sering dialami wanita selepas melahirkan.
Pengambilan alfalfa adalah bergantung
kepada ibu dan anak yang tidak mempunyai penyakit SLE dan bebas daripada jaundice atau sakit kuning.

Set Berpantang PREMIUM Shaklee

image


Set Berpantang Premium Shaklee dengan tambahan Omega Guard Shaklee, Herblax dan juga Lecithin membantu ibu-ibu kekal langsing dan berseri selepas bersalin seperti sebelum hamil dan ada yang lebih slim dan anggun dari sebelum hamil.

Omega Guard, Herb Lax dan Lecithin adalah termasuk Set Kurus Shaklee! Kebiasaannya ramai para wanita mengalami masalah berat badan ideal setelah bersalin dan bermasalah dengan bentuk fizikal mereka. Jadi ini sungguh menjimatkan berpantang sambil kuruskan badan. Habis berpantang badan kembali langsing seperti dulu. Siapa yang tak mahu kan...?

Harga Retail Vitamin Shaklee:
- Omega Guard: RM144.16, 90biji
- Herb Lax: RM55.65, 120biji
- Lecithin: RM55.65, 180biji
Total rm255.46

*jadi nanti mommies tambahkan harga di atas ni dengan set bersalin 3M mengikut pilihan saiz alfalfa. (atau boleh je wassap siti terus :D)

Omega Guard Shaklee, ialah minyak ikan terbaik di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi.
Membantu perkembangan otak bayi dan memori dan merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi dan berupaya meningkatkan
keupayaan ingatan dan pembelajaran si manja. Yang penting tu Omega Guard Shaklee tidak berbau hanyir dan mudah ditelsn atau dikunyah begitu saja.

Herblax Shaklee, mengandungi ramuan yang mengandungi 9 herba
semulajadi yang menggalakkan tindakan
perbersihan usus yang lembut dan boleh
digunakan untuk jangka masa panjang bagi membantu masalah sembelit, mengempiskan perut dan seterusnya memberi kepejalan pada perut.
Ia adalah pengambilan untuk proses detoksifikasi yang mudah!

Lecithin Shaklee , membantu dalam pemecahan lemak dan kolesterol dengan bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah dan membantu emulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh seterusnya mendapatkan badan yang langsing dan sihat.
Pengambilannya membantu penyerapan vitamin yang larut lemak iaitu vitamin A, D, E dan K.

apa yang saya senaraikan disini adalah set lengkap, di mana jika anda mahu kan set yang mengikut keperluan anda mengikut situasi anda, boleh la terus hubungi saya, saya akan cadangkan mengikut keperluan anda.

Hubungi saya untuk khidmat nasihat dan tips berpantang dengan shaklee dan jadual makan vitamin yang betul mengikut situasi anda dan juga untuk lebih penjimatan tau :D Tak lupa juga tips kurus semula selepas berpantang dan tips makanan yang sesuai untuk diamalkan sepanjang tempoh berpantang :)

Call/ sms/ wassap Siti 019-5522329