,

Tips atasi anak sembelit dengan Mealshake Shaklee

8/19/2014

image

Sembelit adalah gangguan pencernaan yang turut dialami oleh kanak-kanak. Kanak-kanak akan kurang atau sukar membuang air besar.
Sembelit pada kanak-kanak juga disebabkan oleh pengambilan susu yang berlebihan, kurang pengambilan serat kerana kanak-kanak tidak suka makan sayur atau kurang minum air putih.
Sembelit akan membuatkan kanak-kanak mengalami kesakitan ketika mengeluarkan kotoran najis.
TIP MUDAH
· Makan makanan yang kaya dengan serat
· Minum air putih dengan banyak.
· Kurangkan makanan segera.
· Penyediaan makanan dengan cara yang bersih.
· Basuh tangan sebelum makan dan minum.
Bagi mengatasi sembelit dengan cara semula jadi, saya mencadangkan MEALSHAKE Shaklee
image
Apa itu MealShake? Shaklee Meal Shakes
merupakan makanan segera yang rendah
lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga
enak serta boleh dibancuh dengan mana-
mana hidangan atau snek lain.
Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
Pilihan protein soya terbaik anda. Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.
MealShake Shaklee No artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives
added :)
Meal Shake Shaklee mengandungi serat
yang larut dalam air. Serat ini akan bertindak mencuci usus anak anda. Serat ini akan membantu mengumpulkan sisa makanan yang tak diperlukan, bila sisa makanan dah terkumpul, serat tadi akan membantu sisa buangan menyerap air. Ini akan menyebabkan sisa tadi lembut dan tak sembelit lagi!
Dengan pengambilan Meal Shakes ni anak tidak lagi trauma untuk membuang air besar. Ibu pun tak perlu risau dan sedih sedih lagi bila anak nak membuang.
Harga Retail bagi Sebotol Mealshakle Shaklee ialah Rm113.75 mengandungi 544g berperisa vanila.
Itu adalah harga retail:)
Jika mahu kuraaang lagi...mari sertai Shaklee bersama saya. Pasti tak rugi :)

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome