Ikhtiar terakhir Pesakit Diabetes sebelum Doktor berikan kata akhir untuk Potong Kaki


"Penyakit diabetes menjadi antara ancaman utama di negeri ini apabila merekodkan seramai 12,726 pesakit itu bagi tempoh Januari sehingga September tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Alam Sekitar, Pendidikan dan Penerangan negeri, Datuk Ayub Rahmat, berkata sepanjang tahun lalu, seramai 17,616 pesakit diabetes direkodkan di negeri ini."


Anda pasti tidak mahu menambah jumlah tersebut bukan? Itu hanya rekod di Negeri Johor sahaja. Belum lagi di seluruh Malaysia. Ikhtiarlah dengan Vivix untuk elak kaki kena potong. Bertindak lah cepat, sebelum terlambat.

Apa Itu Vivix?


Ia adalah supplemen terbaik buat pesakit kencing manis. Lebih-lebih lagi pesakit yang sudah alami kerosakan saraf kaki. Sehingga menyebabkan hilang deria rasa.
Apatah lagi jika kaki anda sudahpun mengalami luka dan menjadi ulser.
Ada juga keadaan di mana, bacaan gula rendah. Tiada luka di luar. Namun kaki sudah tidak dapat merasa. Apabila dibawa ke hospital, doktor mengatakan bahawa saraf-saraf di kaki sudah banyak yang rosak dan mati.
Oleh itu, anda perlukan supplemen seperti Vivix ini bagi meransang semula saraf pada kaki. Bukan itu sahaja, konsisten dengan Vivix saraf yang rosak akan kembali pulih.
Kesannya saraf dapat berfungsi dengan normal. Oksigen, darah dan nutrisi dapat dialirkan semula pada bahagian kaki yang sudah hilang rasa tadi.

Vivix minuman Tinggi Antioksidan Semulajadi, Bagus Untuk Elak Kaki Kena Potong


Bahan utama di dalam Vivix adalah anggur muscadine. Ia digabungkan dengan tiga lagi tumbuhan botanikal yang telah dikenalpasti berkesan dan selamat.
Saintis Shaklee telah menjalankan ratusan ujian makmal bagi memastikan Vivix selamat dan berkesan. 100% semulajadi.
Anda tidak perlu risau akan sebarang kesan sampingan dari mengambil Vivix ini.

Apa Lagi Kebaikan Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis

Selain dari meransang dan membaik pulih kesihatan saraf, Vivix juga meningkatkan kesihatan pesakit secara menyeluruh. Antaranya;
 • bacaan gula di dalam darah menjadi stabil, dan mengurangkan risiko hyperglycemia atau hypoglycemia.
 • luka ulser kaki cepat kering dan sembuh.
 • meningkatkan fungsi pankereas bagi meransang penghasilan insulin. Insulin menjadi cukup dan dapat bertindakbalas dengan glukos di dalam darah.
 • memperkaya sistem imuniti, bagus untuk mengelakkan infeksi atau jangkitan kuman.
 • melindungi dan memperbaiki sel DNA dari teruk rosak akibat kencing manis. Ia juga akan membantu sel DNA pulih dengan cepat. Bukan setakat kerosakan sel-sel pada saraf kaki, tetapi seluruh tubuh badan.
 • membantutkan komplikasi lain, seperti kegagalan buah pinggang dan masalah arteri tersumbat.
 • meningkatkan kadar tenaga, pesakit akan rasa lebih sihat dari sebelumnya.

Bukan Mudah Untuk Kehilangan Kaki

Kesan selepas kaki dipotong bukanlah sesuatu yang boleh diabaikan. Bagi pesakit yang sudah kena potong kaki, akan mengalami kesan seperti berikut: 
 • Bengkak pada bahagian pemotongan. Ia adalah normal, akan tetapi boleh terjadi masalah lain seperti darah beku atau infeksi kuman.
 • Risiko terkena jangkitan kuman adalah masalah yang mudah terjadi. Ini sebab pesakit diabetis mempunyai sistem imuniti yang rendah. Lagi pula luka ambil masa yang lama untuk kering dan pulih. Jika infeksi teruk, pembedahan susulan pula akan dilakukan.
 • Rasa sakit pasti akan dirasa, tetapi ada pesakit yang merasa sakit yang lebih teruk dari sepatutnya. Pesakit merasakan kaki yang telah dipotong seolah-olah masih ada. Sakit yang dirasa pula seolah-olah dari kaki yang telah dipotong. Ini juga disebut sebagai Phantom Pain.
 • Kurang keyakinan dan malu juga masalah yang akan dihadapi oleh pesakit yang tidak dapat elak kaki kena potong. Ia juga boleh membawa kepada keadaan depresi atau kemurungan teruk.
 • Kehilangan punca rezeki, apatah lagi jika kerja yang dilakukan ketika sihat memerlukan kaki. Satu keluarga akan mengalami perubahan dan kesedihan.

Bertindak lah sekarang. Jangan Tunggu Sampai Doktor Kata kena Potong Kaki

Elakkan risiko kaki kena potong seawalnya, terdapat tanda-tanda bagi kerosakan saraf kaki (peripheral neuropathy). Antaranya:
 • Perlahan-lahan merasa kebas dan mencucuk pada kaki, ia boleh merebak naik ke bahagian atas kaki
 • merasa tusukan tajam atau rasa seperti terbakar.
 • terlampau sensitif pada sentuhan.
 • kurang koordinasi dan mudah jatuh.
 • otot menjadi lemah.

Apa lagi yang lebih berharga jika di bandingkan  dengan Nilai sepasang kaki.

Tiada satu pun yang ada di dunia dapat menggantikan kaki yang hilang. Berusahalah sebaiknya untuk elak kaki kena potong. Apalah nilai RM475.00 untuk sebotol Vivix jika dibandingkan dengan kaki yang nak kena potong.
Harga sebotol Vivix mungkin mahal pada penglihatan mata, tetapi fikirkan kebaikannya untuk diri anda sendiri. Kaki selamat tak perlu dipotong dan kesihatan keseluruhan bertambah baik.
Sebotol Vivix tahan selama sebulan. Hanya perlu ambil 5ml setiap hari.
Ikhtiarlah selagi masih ada. Usah tambah lagi angka pesakit Diabetes yang telah di rekodkan.

Bagaimana Vivix membantu Turunkan Bacaan Gula dalam Darah

3 cara mengawal Kencing Manis Supaya Tak Melarat


Anda perlukan Vivix untuk elak kaki kena potong? Boleh terus hubungi;


Atau terus beli secara Online menggunakan kad Debit / kredit anda. Kemudia saya akan terus menghubungi anda dan berikan konsultasi cara makan Shaklee yang betul.No comments:

Post a Comment