,

2 Sifat penting untuk menjadi Seorang Usahawan Berjaya

4/05/2017


Dua sifat yang merupakan elemen terpenting yang perlu ada dalam diri seorang usahawan baik kecik atau besar adalah jujur dan ikhlas. 

Terutamanya bagi mereka yang melakukan jualan. Sifat ikhlas dan jujur yang ‘genuine’ mampu menyebabkan bakal pembeli atau pelanggan mudah menerima kehadiran peniaga baik di peringkat permulaan, peringkat penerimaan penawaran dan seterusnya jualan berulang.

Bersikap jujur bukan hanya penting kepada pelanggan, malah kepada diri sendiri. 

Faedahnya akan berbalik kepada diri kita sendiri. Namun, bukan mudah untuk menerapkan dua sifat ini dalam diri. Jadi kita harus lah sentiasa mencari bagaimana mahu kekal positif dan bagaimana elakkan diri daripada "ter sasar" dari landasan nya..

Sentiasa memperbaiki hari semalam agar hari ini lebih bail dari semalam. Jangan bandingkan kita dengan orang lain, tapi banding kan kita dengan diri kita yang semalam tau😉

#tsunamishaklee
#gt12
#kejujurandalamperniagaan

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome