Tak lalu dah cucuk insulin untuk penyakit Diabetes. Apa yang boleh dilakukan?

4/01/2017

Tak lalu dah nak cucuk insulin setiap hari..

Pesakit diabetes mempunyai masalah terhadap rintangan insulin @ insulin resistance di mana sel menjadi kurang sensitif dan tidak menyerap insulin. 

Insulin diperlukan oleh tubuh badan untuk menukar kan gula kepada tenaga. Jika insulin tidak di serap maka, itu lah jadi gula berlebihan di dalam darah 

Apa yang boleh di lakukan, selain cucuk insulin?

Ada kajian yang asid amino Arginine ni memberi kesan positif sensitiviti sel terhadap insulin. 34% peningkatan melalui kajian yang telah dijalankan.

Asid amino Arginine ni terdapat di dalam sumber Protien. Walaupun badan manusia boleh menghasilkan Arginine, tetapi bile mencecah umur 25 tahun dan semakin meningkat usia, penghasilan asid amino ini akan menurun dengan cepat dan apatah lagi untuk pesakit Diabetes, Penghasilan Argininie adalah terhad.

Arginine = asid amino tidak perlu
Ornithine = asid amino perlu

Kedua-dua ni saling memerlukan untuk berfungsi dengan lebih baik. 

Kita boleh dapatkan kesemua Essential Amino Acid di dalam ESP Shaklee, satu-satunya sumber makanan non-GMO yang mempunyai lengkap kesemua 9 essential asid amino.

Selain ESP, kita juga memerlukan Collagen Shaklee yang juga mempunyai Asid Amino Arginine. 

Jadi ESP dan Collagen Shaklee adalah antara supplement yang perlu diambil setiap hari lebih-lebih lagi kepada mereka yang mempunyai masalah insulin resistance (pesakit diabetes)

Semoga Ilmu yang dikongsikan ini bermanfaat untuk anda semua.

Sebarang pertanyaan lanjut, Hubungi
Siti 019-552 2329


Bagaimana Nak dapat kan Esp, Energizing Soy Protien Shaklee

Berat bersih Sebotol 850g
Harga rm159
Tempoh Penggunaan, 1bulan ++

Anda boleh dapat lagi 25% diskaun jika terus hubungi Siti 019-552 2329

#tsunamishaklee
#gt12
#diabetes

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Most Welcome