Tips bagaimana uruskan masa untuk Perniagaan Online dengan Anak kecil di rumah



Bagaimana nak uruskan Bissness Online? Dengan anak kecik, urusan kerja, urusan rumah? Uish doplopat jam nak ngadap henpon kah? 

Bukan...walaupun kne buat segala posting, ig, fb, blog sentiasa namun bukan lah semua nya di buat doplopat jam๐Ÿ˜‚

Kalau kome buat camtu, huru hara nanti. En Suami merajuk jejauh, nnt anak pun tak semenggah orang Perak kata๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Jadi cemana nak buat? Nak urus anak keluarga dalam masa sama nak buat jugak Bissness Online??

Haaa tips nya, kena lah buat schedule. Mana yang boleh di automate kan, kita automate kan. Mana yang kena follow up tu kita susun pada waktu lapang. Jadi urusan rumah tetap kena buat dulu, siap2 dan yg nak di schedule kan tu, kita schedule pada waktu malam masa anak dh tdo. Kata nak berjaya kan, kena la keluar skit dari comfort zon๐Ÿ˜Š

Apa maksud automate dan schedule tu? Haa tahu kah kita boleb schedule dengan menggunakan apps buffer, hootsuite dan blogger utk schedule segala nya. Nak buat sampai bila? Sehari, seminggu, sebulan..haa semua boleh, tinggal kita je nak buat ke idak..๐Ÿ˜…

Jadi, nak jadi peniaga Online ni, bukan saja hati kena kental tapi mental juga harus kental. Bagaimana? Amik la suplement, baru lah ada Shaklee Effect nya๐Ÿ˜

Ok, sekian sedikit Tips Pengurusan Masa ๐Ÿ˜˜


Bagaimana nak Jadi Shaklee Agent?

Agent Dropship Shaklee atau sebenarnya SID, Shaklee Independent Distributor.

Siapakah kami?
Kami ialah SID, Shaklee Independent Distributor yang mengedar kan produk Shaklee di kawasan sekitar tempat tinggal dan pengeposan ke seluruh Malaysia. Kami mempunyai Group meriah yang besar dan saling bantu membantu antara satu sama lain walaupun kami berada di merata pelusuk Negeri. Kumpulan kami di beri nama, iReach.

Kenapa perlu sertai kami?
Kepada anda yang sedang mencari-cari peluang untuk menambah pendapatan dan juga kebebasan kewangan dan dalam masa sama, mahu kan masa yang lebih flexible tanpa menggangu masa kerja tetap dan masa bersama keluarga. Maka ini lah peluang yang tak perlu anda lepaskan. 

Apakah maksud IReach?
Selain ia membawa maksud "Aku kaya" ia juga membawa maksud tersirat, iaitu:

I = Saya/aku
R = Respect, kalau orang perak kata hormat menghormati
E = Excel, orang Shah Alam selalu sebut cemerlang
A = Able,  yang ni oghang utagha panggil serba boleh
C = Care, hok ni orghe kelate sebut ambil berat atau ambil peduli
H = Humble, orang sabah bah  panggil walaupun hebat tapi sangat merendah diri.

Asas prinsip iReach:
Menjual produk, bukan membeli pangkat. Kami hanya berkongsi teknik melariskan jualan. Anda tidak perlu bersusah payah tonjolkan villa mewah atau kereta Ferrari (tu pun jika ada) semata-mata untuk menarik perhatian prospek seperti MLM tipikal lain. Tak pernah lagi orang datang beli produk Shaklee dengan kami bertanya “kalau awak bawak Ferrari baru saya beli”.
semua orang memiliki peluang yg sama. Kami tidak mengamalkan strategi yang “orang ada modal je” atau yang sudah berpangkat tinggi dalam Shaklee saja yang boleh berjaya. Semua strategi & teknik yang diajar boleh digunapakai oleh semua pengedar berdaftar, tinggal malas ke rajin je. Malah teknik-teknik yang dikongsikan boleh digunapakai dalam perniagaan lain.
sesiapa pun boleh buat sampai berjaya. Pelbagai pendekatan yang digunakan dalam membimbing setiap ahli berdaftar. Seeloknya sudah tentu menghadirkan diri ke majlis-majlis ilmu yang Shaklee sediakan setiap bulan. Tapi kalau tak boleh datang, anda bebas belajar sendiri daripada info dalam kumpulan tertutup. Apa pun kekangan, anda boleh buat. Janji, tiada alasan.

Jika anda setuju dengan semua prinsip di atas, anda boleh sertai kami๐Ÿ˜‰

Bagaimana mahu sertai iReach?

Yuran pendaftaran Shaklee cuma, rm68.90.
Anda akan dapat, Started kit. 
Di dalam nya, mengandungi Set bantuan perniagaan.

Maklumat lanjut, Terus hubungi Siti 019-552 2329