Bagaimana nak berjaya dengan IQ yang Tinggi

Kalau kita nak berjaya dalam apa2 je yang kita buat, kita mesti ada IQ yang tinggi. Makin tinggi IQ, makin tinggi chance nak capai apa je impian kita. Pendekata IQ kena superb, skala 140 insya-Allah, nescaya buat apa2 pun boleh berjaya.
Kalau IQ rendah macamana? Tak layak ke nak berjaya kalau IQ kita level2 70 je? Habis tu, untung la sesapa yang gifted dgn IQ tinggi kan. Kesian la yang IQ rendah2 ni, sampai ke sudah la susah.
Sadly, YES. Kalau IQ rendah jangan harap lah nak berjaya buat pape pun. Kalau sedar diri IQ rendah, mohon mereput.
Ayooo.... IQ yang aKak maksudnya ni bukan IQ yang amik test kat Mensa tu. IQ kat sini bukan Intelligent Quotient, tapi yang lebih penting dari itu ---> IMPLEMENTATION QUOTIENT atau TAHAP PELAKSANAAN.
Cakap mudah ===> BUAT.
IQ tinggi terus buat je apa yang diketahui. Tahu sikit buat sikit, tahu banyak buat banyak. Tak tahu, belajar sampai tahu, lepas tu terus buat, bukan peram. Peram2 ilmu terus jadi kulat.
Yang IQ rendah ni, walaupun tahu banyak benda tapi tak buat-buat, macamana nak jadi? Dah belajar masak dgn Gordon Ramsay tapi tak pernah masak pun, macamana nak dapat rasa masakan sendiri??? 
Begitulah juga dalam apa2 je yang kita buat pun. Implementation takde, macamana nak jadi?
Berita baiknya, IQ ni tak payah test2 Mensa bagai. Hanya kita je yang mampu meninggikan dan merendahkannya. Tak ada orang lain yang boleh tolong buatkan untuk kita (yg outsource tu lain cerita lah).
So, macamana IQ korang? Lebih 140 pastinya sebab korang dah berjaya baca post ni sampai habis 
Feel free to SHARE so that korang dah selangkah ke IQ yang tinggi & semoga kawan2 lain pun tinggi2 jugak IQ masing2 
Kalau mahu mulakan perniagaan Shaklee Online, terus wassap Siti 019-552 2329, saya beri kan laluan untuk anda terus mencapai impian.
Ingat, Wassap Siti 019-552 2329