Protien Soya Terbaik untuk Ibu yang Aktif dan SibukProtien Soya pilihan terbaik ibu yang sibuk!
Seorang ibu mempunyai pelbagai tanggungjawab selain daripada menguruskan keluarga dan kerjaya, mereka seringkali mengabaikan diri mereka dan sebaliknya focus kepada yang lain.

Komitmen sebegini menjelaskan pengambilanmakanan mereka kerana mereka sering mengambil makanan yang tidak seimbang atau tidak makan sebarang makanan langsung.
Ia adalah amat penting  bagi seorang untuk mengambil minuman protein soya kerana ia dapat memberikan ibu tenaga untuk menjalani rutin seharian.


Bagaimana protein soya dapat membantu golongan ibu?
Ada seribu satu kebaikan Protien Soya untuk Ibu, bukan sahaja untuk kesihatan malah juga untuk kecantikan luaran dan dalaman juga!

Meningkatkan Seri Kulit
Untuk kulit yang lebih berseri, berikan kulit anda protein yang berkualiti tinggi lengkap dengan kesemua amino asid perlu. Protein soya mengandungi isoflavon yang mempunyai aktiviti estrogenic yang membantu merangsang kulit untuk kelihatan lebih muda. Kajian turut menunjukkan bahawa pengambilan isoflavon soya membantu meningkatkan keanjalan kulit.

Menguatkan Rambut dan Kuku
Keguguran rambut dan kuku yang rapuh sering dikaitkan dengan pemakanan yang tidak berkhasiat serta kekurangan nutrient, terutamanya protein.

Kekurangan asid amino perlu, menyebabkan badan tidak dapat menghasilkan keratin yang mencukupi. Akibatnya, rambut dan kuku kelihatan nipis dan rapuh.

Melegakan ketidakselesaan Perut
Komitmen dan jadual harian yang padat menyebabkan pengambilan makanan berkhasiat di abaikan di mana ia boleh masalah ketidakhadaman, pedih hati, perut kembung atau gastritis, sekiranya di biarkan berlarutan.

Protein soya yang mudah di sediakan dan berkhasiat memberikan ibu hidangan yang cepat pada bila-bila masa, di mana jua. Kajian juga menunjukkan bahawa protein soya dapat mengurangkan penghasilan asid gastrik berlebihan dan memastikan perut dan usus yang lebih sihat.

Menyokong Kehamilan yang Sihat
Kesihatan sepanjang tempoh kehamilan adalah sangat penting untuk perkembangan bayi serta ibu mengandung. Dalam tempoh ini, ibu mengandung haruslah mengambil protein yang mencukupi bagi memenuhi keperluan janin yang sedang membesar.

Pengambilan protein  secara kosisten dalam tempoh kehamilan dapat membantu meningkatkan berat yang sihat dan ketinggian bayi baru lahir dan mengurangkanperatusan kelahiran bayi yang tidak cukup berat.

Menggalakkan Penghasilan Susu Ibu
Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik bagi  tumbersaran dan perkembangan bayi. Ia juga kaya dengan antibody yang merupakan sumber imunisasi pertama dalam saluran usus untuk bayi yang baru lahir.

Walaubagaimanapun, ibu yang sibuk sering mengabaikan pemakanan mereka semasa tempoh penyusuan dengan protein soya yang berkualiti tinggi, ia membantu memenuhi keperluan protein dalam pemakanan seseorang ibu yang menyusu serta membantunya menjalani tempoh penyusuan yang lebih lancar.

Sudah tahu apa kebaikan Protien Soya untuk ibu, apa lagi jom kita amalkan minum Soya Berkualiti Tinggi setiap pagi untuk mulakan hari dengan Sihat.

5 Tips untuk memilih Sumber Protien TerbaikKlik sini Jika anda perlukan bantuan segera untuk menggunakan esell atau ada sebarang pertanyaan dan mahu saya tolong Order Produk Shaklee untuk anda.


No comments:

Post a Comment