, ,

Strategy jadi Dropship Shaklee yang Berjaya for Beginner

3/23/2017


Bagaimana nak mula menjual?

Perkara yang biasa kita hadapi pada permulaan nya..

"malu lah nak jual"
"ada ke orang beli"
"Mahal barang ni, orang mesti tak mau"
"nanti orang kata aku ada masalah kewangan pulak, kalau menjual"

kalau nak tulis, panjang nanti cerita nya..haha

ok, jawapan kepada Bagaimana nak mula menjual ialah, dah ada barang terus la jual. kikiki dan tolak tepi semua alasan dan juga semua kata-kata orang (padahal hakikat nya "tak de orang pun kata apa-apa, kita aje yang dok fikir camtu :P)

Ya Betul. Pandang ke depan dan terus berjalan. Jatuh tak pe, boleh bangun balik, bukan mati pun :P

kalau dah ada semangat ni, meh akak nak kongsikan pula bagaimana cara marketing yang biasa akk (orang biasa-biasa ni..) lakukan. :P

cara nya ialah dengan Softselling.

sebenarnya ada dua cara, HardSelling dan Softselling. kata pemalu kan, jadi mula kan dengan Softselling dan di ikuti dengan Story Telling. haa dua ni kawan baik yang tak harus di pisahkan.

kenapa? 

sebab orang suka dengar cerita. Suka baca cerita berbanding baca Fakta. aje giler..kita pun nak tulis berfakta manjang..tau lah tulis di muka buku, tak perlu lah nak macam buku sangat :P

Contoh, kita nak menjual Produk kecantikan, maka cerita kan dengan menarik kenapa produk itu harus di miliki, apakah perubahan yang bakal di perolehi jika memiliki nya, kelebihan nya...boleh pakai sampai setahun kah.. 

Eh! akak ada tau, Pencuci yang memang tahan setahun. aje gila pakai hari-hari tak habis-habis... hahaha ni betul tau, memang tahan setahun dan sangat berkesan buatkan kulit ku bebas cela dan tak berminyak. Jadi lebih kuat dan semua blackhead whitehead bertempiaran lari...hahaha

Cenggitu la lebih kurang ye..

Dan lagi satu yang terpenting dalam perniagaan Online nih, ialah Konsisten. Bukan makan suplement je nak konsisten, sharing pasal produk yang ingin di jual pun harus lah konsisten. Ayam KFC yang confirm dah femes pun hari-hari dia dok iklan, ini kan pulak kita yang baru-baru dan tak berapa pemes ni... lagi lah harus konsisten setiap hari meng iklan.

Ok, dapat pelajaran di situ?

kalau dapat, Alhamdulillah. kalau masih samar bayangan, macam biasa meh berborak ngan akak. kita cerita lagi

Siti 019-552 2329

Untuk pendaftaran Dropship/Agent Shaklee
Hubungi Siti 019-552 2329

Apa yg menarik mengenai Perniagaan Shaklee Online:
1. modal kecil, cuma rm68.90
2. risiko kecil
3. kerugian hampir tiada (malah memang tak de pun rugi)
4. Tak perlu simpan Stock
5. Urusan jual beli Online secara sistematik
6. Shaklee tidak menjanjikan duit beribu-ribu dengan mudah, cuma Shaklee menjanjikan jika kita lakukan lebih, maka dapat nya pun lebih. Buat sikit dapat nya pun sikit.

Apa yang perlu di lakukan?
1. Perlu belajar mengenai produk Shaklee (info akan di beri oleh Upline dan juga Shaklee2U)
2. Mula menggunakan produk Shaklee untuk merasai sendiri kebaikannya.
3. Mula memasarkan produk Shaklee melalui medium Online seperti Facebook, Instagram, Blog
(Usah risau, bimbingan akan di berikan, cuma perlu minat dan kesabaran.)

Bagaimana pendapatan mula di jana?

Apabila, pendaftaran berjaya, anda akan dapat
1. Id Pengedar Shaklee & password
2. Shaklee2u website
3. Shaklee starter kit (dalam tu ada bantuan perniagaan dan cara kiraan point)



You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome