Tips Bagaimana kembangkan Perniagaan Online di Facebook

3/12/2017


Assalamualaikum dan selamat Petang. (Ewah, formal pulak😜)

Ok, petang-petang gini nak share sikit pasal "Bagaimana nak Besarkan Network dengan Fb"

Kalau dah ada bissness ni, 'besfren' dia haruslah Network. Ya, tanpa network gi mana kamu mau berkembang😂

Meh perhati satu persatu, akk bagi point aje lah, mudah kome nak salin nota kan. (Akak baik kan😋)

1. Branding
Perkara paling penting dari yang penting. Iaitu Branding. Bukan suh bubuh nama bebukan, tapi branding kan diri sendiri dengan letak lah profile gambar sendiri, kalau buleh yang latest dan jangan lah over sangat edit nye tu, nanti orang tak kenal. Lagi bagus kalau ada trademark sendiri. Macam akak trademark, "you tanya i jawab" dan "cantik sini cantik sana". ( Hehehe ada tersirat di situ, kome cari lah sendiri😜)

2. Konsisten
Haa bukan makan vitamin je kena konsisten, post ke fb pun kena konsisten. Kongsikan Tips, testimoni, dan artikel mengenai produk anda. Yang penting dengan cara kreatip tau, jangan macam dlm buku pulak. Nanti audience tido da.. 😅

3. Share Artikel dari blog
Macam akak Ada sesetengah tu nak kena cerita panjang sikit penerangan nya dan mungkin juga ada nak letak beberapa gambar kan. Jadi Kita tulis dalam blog dan kongsikan di fb. Jadi idok la panjang melebar dan serabut sgt, ye dak. Bukan duit je kena jimat cermat skrg ni, space pun kena pandai berjimat 😋

4. Gunakan Teknik "Hantu"
Haa..ni kena bagi pengeras skit... Kalau tak, nanti "hantu" mengamuk, jadi "hantu' tak mo buat kerja😂😂😂

Kome ni cepat beno fikir ke lain, hantu ni ialah Fb adds. Haa cemana nak guna? Mahai ka? Susah ka? Hehehe meh pm akk la..ni panjang skit cerita nya, nak tau kena beborak tepi ngan akak😉

Klik link sini na😘
www.wasap.my/60195522329

Nak beli Vitaminn @ Set Kulit Cantik pun, klik sini😜
www.wasap.my/60195522329

#gt12
#tsunamishaklee
#bagaimanabesarkannetworkdifb

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome