Tips Bagaimana kembangkan Perniagaan Online di Facebook


Assalamualaikum dan selamat Petang. (Ewah, formal pulak😜)

Ok, petang-petang gini nak share sikit pasal "Bagaimana nak Besarkan Network dengan Fb"

Kalau dah ada bissness ni, 'besfren' dia haruslah Network. Ya, tanpa network gi mana kamu mau berkembang😂

Meh perhati satu persatu, akk bagi point aje lah, mudah kome nak salin nota kan. (Akak baik kan😋)

1. Branding
Perkara paling penting dari yang penting. Iaitu Branding. Bukan suh bubuh nama bebukan, tapi branding kan diri sendiri dengan letak lah profile gambar sendiri, kalau buleh yang latest dan jangan lah over sangat edit nye tu, nanti orang tak kenal. Lagi bagus kalau ada trademark sendiri. Macam akak trademark, "you tanya i jawab" dan "cantik sini cantik sana". ( Hehehe ada tersirat di situ, kome cari lah sendiri😜)

2. Konsisten
Haa bukan makan vitamin je kena konsisten, post ke fb pun kena konsisten. Kongsikan Tips, testimoni, dan artikel mengenai produk anda. Yang penting dengan cara kreatip tau, jangan macam dlm buku pulak. Nanti audience tido da.. 😅

3. Share Artikel dari blog
Macam akak Ada sesetengah tu nak kena cerita panjang sikit penerangan nya dan mungkin juga ada nak letak beberapa gambar kan. Jadi Kita tulis dalam blog dan kongsikan di fb. Jadi idok la panjang melebar dan serabut sgt, ye dak. Bukan duit je kena jimat cermat skrg ni, space pun kena pandai berjimat 😋

4. Gunakan Teknik "Hantu"
Haa..ni kena bagi pengeras skit... Kalau tak, nanti "hantu" mengamuk, jadi "hantu' tak mo buat kerja😂😂😂

Kome ni cepat beno fikir ke lain, hantu ni ialah Fb adds. Haa cemana nak guna? Mahai ka? Susah ka? Hehehe meh pm akk la..ni panjang skit cerita nya, nak tau kena beborak tepi ngan akak😉

Klik link sini na😘
www.wasap.my/60195522329

Nak beli Vitaminn @ Set Kulit Cantik pun, klik sini😜
www.wasap.my/60195522329

#gt12
#tsunamishaklee
#bagaimanabesarkannetworkdifb