Tips pembahagian masa berniaga Online di rumah dengan anak kecil



Bisnes Dari Rumah Tanpa Mengabaikan Anak2

Persepsi biasa yg saya (& leader2 lain) selalu 'dicop' adalah seperti '24 jam depan laptop/hp' justeru kami tak uruskan rumahtangga... Anak2 terabai... Suami terpinggir... Periuk kuali gantung... etc.

Ramai yg igt kami ada bibik, kat umah tak masak, takde masa dgn family dsb.
Utk pengetahuan semua, dlm iReach ni kita ada leaders yg mempunyai anak OKU, anak sakit kronik (masalah jantung, etc), dan sebagainya.

Macamana nak bahagikan masa utk Shaklee & family?

sebenarnya Shaklee ni kita tak perlukan 20 jam pun. Sejam atau 2 jam sehari dah cukup. Samada sejam direct, atau buat blok2 masa misalnya updet blog 15 minit setiap pagi, study 10 minit setiap malam, follow up cust 20 minit setiap petang, etc..

Dan bila masanya kita buat kerja2 kita, lakukannya dgn efisyen. Maksudnya siapkan kerja dgn baik & cepat.

Masa patut kemas rumah, jgn le tido. Masa patut baca buku, jgnle buka mukabuku, masa patut mengaji, janganle tengok TV... Bila kita atur masa kita dgn baik, insyaAllah byk benda kita boleh buat.

Mesti cakap pada diri sdr - aku ada masa.

Kalo kita selalu cakap tak sempat. Takde masa... Itu le yg kita akan dapat.

Sbnrnya bukan tak sempat, tapi kita belum atur masa kita.
Jom atur masa. I know u can do it!

Nak juga menjana pendapatan sampingan dari rumah? Yuran cuma rm68.90, dan tak perlu kan modal pun juga tak perlu simpan stok pun. Customer bankin baru order secara Online. Berita baik nya, tak perlu keluar ke pejabat pos pun, sebab pengeposan Shaklee yang buatt. Best ke best??

Jom, hubungi Siti 019-552 2329

Your Shaklee Independent Distributor