, , ,

Eikosanoid Super Hormon yang menyatukan tubuh badan

5/16/2017

Jika Hormon insulin dan glukagon mengawal penukaran gula kepada tenaga di dalam darah. Siapa pula yang mengawal Hormon?
Jawapannya: Eikosanoid (eicosanoids).

Faktanya, eikosanoid adalah super-hormon di dalam tubuh badan.  Ia tercipta dari setiap sel hidup di dalam tubuh manusia. Mereka itulah lem molekuler yang menyatukan tubuh manusia.

Eikosanoid bukan hanya mengawal seluruh sistem hormon tubuh, tetapi juga seluruh fungsi fisiologi yang vital: sistem kardiovaskuler, sistem imun, sistem saraf pusat, sistem reproduksi, dan banyak lagi. Jadi tanggungjawab Eikosanoid menjaga agar kita tetap hidup dan sihat. Tanpa eikosanoid, kehidupan seperti yang kita kenal tidak mungkin ada.

Maka, jika kita dapat menjaga Eikosanoid dengan baik, makna nya kita dapat hidup dengan sihat!

Pernah dengar Radang? Bukan Meradang taušŸ˜‚

Radang ni seperti, bengkak2 di sendi, jerawat, ruam, eczema, radang paru-paru, Asthma, semput dan macam-macam lagi, semua tu di sebut radang.

Salah satu tips untuk meredakan radang adalah dengan pengambilan Omega-3. Kenapa? Sebab Omega-3 mampu mengawal Eikosanoid!

Apabila Omega-3 menjalankan tugas nya mengawal Eikosanoid agar sihat, dan Eikosanoid pula terpelihara dari kerosakan, maka segala jenis radang akan Terhindar!

Nampak?? Nampak tak kaitan nya di situ??

Haa sebab tu la saya pilih, Omega-3 dari Shaklee kerana ia terbukti Tulen dan berkesan untuk membantu anak saya Zuyyin, melegakan keradangan eczema nya. Emak saya pilih Omega-3 untuk masalah sendi nya dan ramai lagi yang pilih Omega-3, untuk anak yang Asthma dan berkahakšŸ˜‰

Buat lah pilihan yang bijak dan bertindak segera untuk kesihatan keluargašŸ˜˜

Ketahui lebih lanjut:
Click sini,jadi anda tak perlu save nombor saya,
www.wasap.my/60195522329

Product info:Omega Guard Shaklee (minyak ikan omega 3)
Sebotol ada 90biji
Cukup penggunaan untuk:
1bulan (dewasa)
3bulan (kanak-kanak)
Harga cuma rm136.25

Dapatkan produk Shaklee anda,
Hubungi Siti 019-552 2329

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome