Apakah beza Collagen dan Protein untuk kesihatan dan kecantikan?



Esp protein. Kolagen pun protein. Jadi yang mana lebih patut kita ambil sebenarnya?

Ok. Saya terangkan sedikit ye.

Esp tu protein yang bersifat general. Ia membekalkan 9 asid amino perlu yang lengkap untuk tubuh badan kita. 

Jadi memang perlulah kita ambil, untuk bekalan makanan sel2 kita ni supaya sihat dan  dapat menjalankan tugas dan fungsi masing2 dengan baik

Protien perlu dihadam terlebih dahulu sebelum dihantar kepada sel2 yang kekurangan protein dan merepair sel dan seterusnya membina sel-sel baru kemudian baru lah keseluruhan badan kita mendapat manfaat nya

Mari lihat dengan lebih mudah:-

Esp (9 asid amino perlu) --> perlu dihadam -> jadi kolagen --> dihantar kepada sel2 untuk diserap --> repair dan bina sel baru --> kita sihat dan kecantikan dalaman terserlah di luar

Manakala kolagen adalah protein yang lebih specifik. Priten yabg dah siap untuk terus dihantar kepada sel-sel yang specific berasaskan kolagen iaitu seperti sambungan sendi2, kulit, rambut dan lain2nya. 

Secara ringkasnya: 

Kolagen --> hantar kepada sel2 untuk diserap --> tulang menjadi kuat dan kulit anjal lembab gebu gebas awet muda.

Demikianlah.. untuk perumpaman yang lebih mudah. Jika di perhati, kedua nya pun penting kan. 

So untuk kesihatan keseluruhan yang lebih excellent, kedua-duanya tetap penting dan mempunyai peranan masing-masing.

Nak dapatkan esp dan kolagen shaklee boleh contact akak.

Wassap/sms Siti 019-552 2329

Bagi anda yang berada di sekitar Seri Kembangan, Pasar Borong Selangor, Equine Park dan The Mines boleh la terus hubungi saya untuk saya hantar kan ke rumah anda.

#Tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect
#bolehsayabantu
#landmarkstudy
#ninjas15