Bagaimana memulakan Perniagaan Online, Shalle

12/15/2016

Ber-Shaklee? Orang mesti fikir oh,kena buat sale, kena banyak baca nutrisi, kena amik tau banyak penyakit dan macam2 kena lagi lah ..

Tapi kalau dah nama nya minat sapa boleh halang kan?? Hehee utk Ber-Shaklee kalau hanya utk makan sendiri tidak mau ber bisness tak masalah, dan kalau mau berbisness lagi tak de masalah😉 (masalah kalau tak minat. Klu dah tak minat buat apa pun jadi masalah😂😂😂)

Saya beruntung sangat di masukkn bersama Group iReach Shaklee yg banyak sangat Membantu dlm penambahan ilmu nutrisi, bersama dalam fb group, wassap group, "group, jgn tido lagi" (ni group rotan merotan😂😂😂), motivation, skill ber-blog, ber-instagram, ber-page dan macam2 ber lagi. Tinggal kita yg nak buat atau tak aje😃

Utk permulaan semua org pun starting dari Zero, utk bagaimana sampai ke tahap ni, tahap yg bila org tanya, sure tak gelabah (dlm hati je gelabah juga, kt muka steady😝), orang tanya, petik jari je jawab. Bab org tanya harga je payah nak jawab😂 (sebab selalu tak hapal rege😊)

Selain perlu bertanya, "hands on" juga penting. Mula membuat Sale, mula buat nota nutrisi, mula buat nota customer dan nota produk.

Bahan bacaan biasa di cari dari buku nutrisi, pakcik gugel, discussion dan pengalaman sendiri.

Maknanya bila kita dah mula, baru la akan berhadapan dengan banyak masalah dan kita boleh belajar dari situ 😉

Jangan risau jika ter buat silap, kerana jika buat silap itu lah bukti kita sedang usaha kan sesuatu.

Jadi dengan ada nya dorongan dari para Master dan Leader Ahmad Anida Ahmad dan rakan seperjuangan maka semangat ku tak mudah pudar. moh la kita terus maju ke hadapan! 💪

Nak joint our Big Group kami, iReach?
Wassap aje Siti 019-552 2329

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#GT12
#task16
#jangantakutuntuklakukankesilapan

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome