,

Petua Untuk Anak Cepat Bercakap

12/22/2016

Petua Untuk Anak Cepat Bercakap

1. Berkomunikasi dengan anak dari awal lagi, Sejak dari dalam kandungan.

2. Gunakan ayat yang pendek dan mudah sewaktu berkomunikasi dengan anak. ketika bercakap dengan si anak, cakap sepatah demi sepatah supaya anak-anak berpeluang memberi tindak balas kepada anda.

3. Teknik penceritaan juga memainkan peranan dalam membantu anak-anak agar cepat bercakap.

4. Menjadi pendengar yang baik untuk anak-anak sudah semestinya dapat membantu mereka. Beri perhatian dan peluang untuk mereka berbicara. Seandainya ada perkataan yang salah, anda boleh cuba perbetulkannya.

5. Jangan memaksa anak-anak bercakap. Sekiranya mereka gagal untuk menyebut apa yang anda ajarkan kepada mereka, jangan sesekali mempamerkan kekecewaan anda itu di hadapan mereka.

6. Cuba beri mereka makanan tambahan yang boleh merangsang minda seperti Omega Guard 😉

Wassap aje Siti 019-552 2329
Your Trusted Shaklee Sid

#tipsmakmak
#tipsanakcepatbercakap
#omega
#shaklee

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

About Me

My photo

Saya Siti Zubaidah bt Basrah merupakan seorang isteri kepada En.Suami yang bernama Nik Azizon b Abd Samad dan Mama kepada Si Comel Nik Azeeza Zuyyin juga pekerja untuk sebuah Syarikat. Saya ingin mengajak anda semua juga keluarga saya untuk bersama hidup sihat dan ceria serta Cantik sini Cantik sana dengan mengamalkan produk yang di jamin Halal dan berasaskan bahan semulajadi. Saya juga adalah indipendent Shaklee Distribuor dan COD anda di sekitar Puchong, Kinrara, Equine Park, Seri Kembangan, Bukit Jalil, Dengkil, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia

Blog Archive

Most Welcome